Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuvao stoku

Detalji tragedije kod susjeda: Dječaka (14) ubio grom dok je bio u polju - "Imao je strašne ozljede, liječnici ga nisu uspjeli spasiti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrnaestogodišnji dječak preminuo je u nedelju poslijepodne nakon što ga je udario grom tijekom nevremena na Pešterskoj visoravni na zapadu Srbije.

Tragedija se dogodila u nedjelju poslijepodne. Na visoravni u selu Žitniće, dvadesetak kilometara od Sjenice, dječak je bio u polju i čuvao stoku.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici

"Izveo je ovce na ispašu, grmjelo je i sijevalo, a roditelji su se zabrinuli kada nije došao kući onda kad su ga očekivali. Zvali su ga, a potom krenuli u potragu za njim", kazao je jedan od stanovnika Žitnića.

Našli su ga oko 17 sati, ležao je nepomičan i teško ozlijeđen, navodi. Stanovnici Žitnića kažu da je dječak na sebi imao strašne ozljede.

"Koliko je dugo ležao i kada ga je udario grom - još uvijek nitko ne zna. Roditelji su ga odmah stavili u auto i krenuli prema Domu zdravlja. Imao je strašne ozljede po tijelu i već je bio mrtav. Liječnici su ga nekoliko puta pokušali reanimirati, no nisu ga uspjeli spasiti", rekao je jedan od susjeda unesrećenih roditelja.

Četrnaestogodišnjak je bio učenik osmog razreda Osnovne škole "Dževad Ljajić" u Dugoj Poljani. U školi su svi u šoku zbog njegove smrti.

"Bio je predivan dječak, lijepo odgojen, sad je trebao polagati prijemni... bez riječi smo", kazala je jedna od nastavnica za Blic. Udari groma na Pešterskoj visoravni nisu rijetkost, ali posljednjih godina nije bilo smrtnih slučajeva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene