Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićena trojica muškaraca

Danski list bio meta planirana terorističkog napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danski list, koji je prije pet godina objavio kontroverzne karikature proroka Muhameda, bio je metom planirana terorističkog napada koji su nedavno otkrili norveški tajni agenti, objavila je danska obavještajna služba.

Danska tajna policija PET navodi da je surađivala s Norveškom gdje su u srpnju uhićena trojica muškaraca osumnjičena za planiranje terorističkog napada. Po prvotnim izvješćima, ta trojica su od ljekarne pokušala naručiti kemikalije koje služe za izradu bombi. Jedan od njih, 37-godišnji irački Kurd, priznao je tijekom ispitivanja da je meta napada bio danski list Jyllands-Posten, prenose norveški mediji.

Pročitajte i ovo Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

>> Karikaturist koji je ismijavao Muhameda dobit će nagradu za promicanje slobode

Njegov odvjetnik Brynjar Meling rekao je listu VG da njegov branjenik nije priznao nikakve veze s Al-Kaidom niti da je pripadnik neke terorističke ćelije. Ostali osumnjičenici su 39-godišnji norveški državljanin ujgurskog podrijetla i 31-godišnji uzbečki izbjeglica. Danski list bio je cilj nekoliko planiranih napada, što upućuje na to da je 'prioritetna meta militantnih islamista', upozorava danska tajna služba.

Čelnik PET-a Jakob Scharf rekao je da u Danskoj nije podignut stupanj opasnosti od terorističkih napada. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene