Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražili ga mjesec dana

U Münchenu pronađen nestali mladić iz Slavonskog Broda: "Lutao je gradom, prosio i preživljavao"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon gotovo mjesec dana potrage, u Münchenu je u petak navečer pronađen 18-godišnji Damien Horvat. Mladić je posljednji put viđen u Frankfurtu, a majci se javio 12. studenoga s nepoznatog Facebook profila.

Damien Horvat je rođen u Slavonskom Brodu. U Bad Sodenu-Allendorfu kod Frankfurta je bio u posjetu majci Tomislavi. Izgubio je osobnu iskaznicu pa je prije povratka u Hrvatsku otišao u Generalni konzulat RH kako bi dobio putni list s kojim može putovati. Bilo je to 8. studenog.

Javio se rano ujutro majci. Nešto kasnije, na pauzi u poslu, ona mu je uzvratila poziv, no on se više nije javljao na mobitel. 12. studenoga poslao joj je poruku s tuđeg Facebook profila i napisao da je u Münchenu te da se ne brine. Otada Tomislava nije ništa čula o svojem 18-godišnjem sinu.

Portal Fenix javlja da je na mladića u centru Münchena naletio hrvatski pjevač Moreno Vukojević koji već nekoliko godina živi i radi u tom gradu. "Bio je to u blizini autobusnog stajališta. Teturao je i izgledao izgubljeno. Vidio sam njegovu fotografiju i u Fenixu i na društvenim mrežama. Brat ga nije prepoznao. Zaustavio sam ga, pitao - jesi ti taj kojeg traže? Odmah sam shvatio o komu je riječ", kazao je Moreno.

Dodaje da mu je Damien rekao da je u München došao s nekim prijateljima, 'našim dečkima' koji su ga tu ostavili. "Rekao je da su ga neki prijatelji povezli iz Frankfurta za München, neki naši ljudi koji su ga u Münchenu ostavili. Nije imao ni mobitel, niti novaca. Lutao je gradom, prosio i tako preživljavao. Hvala Bogu, živ je i zdrav je i sve je u redu s njim", kazao je Moreno.

Damienu je kupljena karta za vlak iz Münchena za Frankfurt gdje će ga dočekati majka koja je o pronalasku odmah obaviještena.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene