Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko nevrijeme u Indiji

Snažni ciklon uništio tisuće domova, zatvorena zračna luka: "Nisam nikada prije vidio nešto slično. Posvuda je poplava i sela su odsječena"

Snažni ciklon Yaas u srijedu, nekoliko dana nakon naleta ciklona Tauktae, uništio je tisuće domova na istoku Indije i zbog olujnih udara prisilio vlasti na zatvaranje zračne luke Kolkata.

Naleti ciklona Yaas iznosili su do 140 kilometara na sat, priopćile su vlasti, nekoliko dana nakon što je ciklon Tauktae razorio zapadnu obalu Indije i uzrokovao masovne evakuacije dok istovremeno traje borba sa smrtonosnim drugim valom koronavirusa.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Slika nije dostupna SVE VIŠE ZARAŽENIH U strahu od zaraze počeli cijepiti djecu: Od ranog jutra tisuće u redovima pred školama

Vlasti su navele da je više od milijun ljudi evakuirano, a televizijske snimke prikazale su nemirno more, udare vjetra i kišu koja se spustila u saveznoj državi Odisha te trgovine i domove prekrivene daskama.

Očekuje se da će ciklon do podneva prijeći Odishu i njezinu susjednu saveznu državu Zapadni Bengal, napomenuli su meteorolozi.

Premijer Zapadnog Bengala Mamata Banerjee rekao je novinarima da je u državi oštećeno oko 20.000 kuća i privremenih skloništa.

More oštetilo nasipe

"Nisam nikada prije vidio nešto slično", kazao je državni ministar Bankim Hazra nakon što je more oštetilo nasipe oko otoka Sagara u Bengalskom zaljevu i preplavilo turistički grad Digha. "Uzastopne plime i oseke pogodile su obalu. Posvuda je poplava i sela su odsječena", dodao je.

Zračna luka Kolkata zatvorena je do srijede navečer. Cikloni u Bengalskom zaljevu uobičajeni su za ovo doba godine. Često pogađaju obalu te uzrokuju smrti i razaranje obalnih područja Indije i susjednog Bangladeša.

Policija je objavila da je spasila 10 osoba nakon što se njihov brod u utorak prevrnuo blizu obale grada Jagatsinghpura. Mornarička baza Chilka nadzire brodove na tom području i spremna je pružiti pomoć, priopćila je indijska mornarica.

Razorni val koronavirusa otežao je preventivne pripreme za oluju. Dužnosnici Odishe rekli su da su na trima područjima pogođenima olujom obustavili testiranje, cijepljenje i pregledavanje pacijenata.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene