Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Ankari uhićena četvorica

Autom prevozili više od kilograma nuklearne supstance, htjeli je prodati za 70 milijuna dolara

Turska policija (Foto: AFP)
Turska policija (Foto: AFP) Foto: Afp
Zbog posjedovanja nuklearne supstance, u Ankari su uhićena četiri muškarca.

Turska policija u Ankari pritvorila je četiri muškarca zbog posjedovanja 1,4 kilograma nuklearne supstance kalifornij-252, javila je turska informativna agencija Analodija, a prenijela je televizija NTV.

Pročitajte i ovo Napad psa Prekršajni nalog U Slavoniji pas napao i ugrizao dijete: Vlasnik ga ostavio u dvorištu, ali napravio veliku pogrešku Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

Sintetski radioaktivni element kalifornij proizvodi se u laboratorijima te se često koristi kako bi nuklearni reaktor započeo s radom, jaavlja Haaretz.

Policija je supstancu pronašla u vozilu muškaraca koji su je namjeravali prodati za 70 milijuna dolara, javila je agencija. O izvoru opasnog materijala i identitetu kupca turska policija nije se oglasila.

Podsjetimo, u Hrvatskoj je prije dvije godine otkriveno krijumčarenje radioaktivnog materijala kada je Poljakinja zaustavljena na grančnom prijelazu Karasovići, nakon što su detektori u njezinom vozilu zabilježili radioaktivni izotop.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene