Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čelnici tvrtke bez komentara

Čelnici Autostradea pod istragom zbog urušenja vijadukta u Genovi

Most u Genovi (Foto: AFP)
Most u Genovi (Foto: AFP) Foto: Afp
Talijansko tužiteljstvo istražuje čelnike tvrtke Autostrade per l'Italia, operatora autoceste na kojoj se prošlog mjeseca urušio vijadukt pri čemu je poginulo 43 ljudi, objavio je u četvrtak sudski izvor.

Čelnici Autostradea, članice talijanske grupe Atlantia, na popisu su 20 osumnjičenih pod istragom za ubojstva, tvrdi izvor.

Pročitajte i ovo Potraga za preživjelima u Genovi - 1 (Foto: AFP) TKO JE ODGOVORAN ZA TRAGEDIJU? Blokirano područje oko ostataka vijadukta u Genovi: Puca istočni dio, strahuje se od novog urušavanja Genova (Foto: AFP) Tragedija u Italiji Pronađeni svi koji su bili na popisu nestalih: Završena potraga u Genovi, konačan broj žrtava 43

Iz tvrtke nisu bili u mogućnosti komentirati vijest o istrazi.

Tužiteljstvo iz Genove istražuje uzroke urušenja mosta Morandi, dijela autoceste A10 koja povezuje sjeverozapadni talijanski grad s francuskom granicom.

Vijadukt Morandi, nazvan prema projektantu, mještani zovu Bruklinski most, a urušio se 14. kolovoza tijekom nevremena. Nekih 30 do 35 automobila i tri kamiona palo je s visine od 45 metara, a ta masivna građevina nalazi se iznad rijeke, željezničke pruge i dva skladišta.

Riječ je o ključnom prometnom pravcu u gradu koji je povezivao ceste prema Francuskoj i Milanu.

Znalo se da vijadukt ima poteškoća u strukturi te su politički dužnosnici pozvali da se mogući krivci za nemar identificiraju i kazne.

Premijer Giuseppe Conte obećao je da će se provesti provjera stanja talijanske cestovne infrastrukture kako se ovakva tragedija ne bi ponovila.

Ministar infrastrukture i prometa Danilo Toninelli okrivio je za nesreću Autostrade per l'Italia i pozvao njezinu upravu da odmah podnese ostavku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene