Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Carl Bildt osumnjičen za korupciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt izložen je u ponedjeljak ozbiljnim optužbama nakon što je švedski tužitelj objavio da istražuje mogu li se opcije na dionice koje je Bildt primio od tvrtke povezane s ruskim plinskim monopolom OAO Gazpromom smatrati mitom.

Tužitelj Christer van der Kwast rekao je za list Svenska Dagbladet da je otvorio preliminarnu istragu o dogovoru po kojem je Bildt dobio opcije na dionice za svoj rad u upravnom odboru naftne investicijske kompanije Vostok Nafta prije nego što je u listopadu postao ministar vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović: "Ljudi, oni kradu i svima nam se smiju" Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće

Bildt je već nekoliko puta rekao kako su opcije, koje je u prosincu prodao za 530.000 eura, dio njegove dogovorene plaće za četverogodišnji rad u upravnom odboru te tvrtke.

Švedski mediji tvrde, međutim, da je Bildt izgubio pravo na te opcije kada je napustio tvrtku i prešao u vladu, no Vostok Nafta mu ih je unatoč tomu dao.

Bildt objašnjava da je riječ o uobičajenoj kompenzaciji i odbacuje nagađanja da bi mu slučaj mogao ugroziti vjerodostojnost u odnosima s Rusijom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene