Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush o intervencijama vlade na financijskim tržištima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se dionice na Wall Streetu polako oporavljaju, američki predsjednik George W. Bush u četvrtak je izjavio da su financijska tržišta i dalje suočena s ozbiljnim izazovima, ali da njegova Vlada poduzima izvanredne mjere kako bi "ojačala i stabilizirala financijska tržišta i poboljšala povjerenje ulagača".

"Posljednjih tjedana savezna Vlada poduzima izvanredne mjere kako bi odgovorila na izazove s kojima se suočavaju naša financijska tržišta", kazao je Bush nakon hitnog sastanka s ministrom financija Henryem Paulsonom i svojim gospodarskim savjetnicima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Slika nije dostupna Uzlet na Wall Streetu nakon izvješća o novoj intervenciji vlade

"Amerikanci mogu biti sigurni da ćemo nastaviti djelovati kako bi ojačali i stabilizirali financijska tržišta i poboljšali povjerenje ulagača", naglasio je Bush.

Podsjećajući da je Vlada preuzela nadzor nad agencijama za stambeno financiranje Fannie Mae i Freddi Mac, osiguravši im po 100 milijardi dolara iz proračuna, te da je središnja banka - Federalne rezerve FED - spriječila urušavanje osiguravateljnog diva AIG, sa zajmom od 85 milijardi dolara, Bush je istaknuo kako je Komisija za vrijednosnice u srijedu poduzela akciju da "pojača zaštitu ulagača i zaoštri mjere prisile protiv ilegalnih tržišnih manipulacija".

"Prošle su noći Federalne rezerve, u kooridnaciji s drugim središnjim bankama diljem svijeta, poduzele značajan korak da osiguraju dodatnu likvidnost američkog financijskog sustava", rekao je Bush, ističući kako su ti koraci nužni i važni, a tržišta im se prilagođavaju.

Wall Street je u četvrtak povoljno reagirao na odluku FED-a i najvećih svjetskih središnjih banaka da ubace 247 milijardi dolara u globalni financijski sustav, kao i delovanje regulatornih tijela protiv malverzacija s dionicama banaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene