Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija na Floridi

Brutalnost policajca zbog kojeg djevojka sada vegetira poput biljke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka policija, čini se, sve je brutalnija u privođenjima, a elektrošokeri su im postali više navika nego iznimka.

Prometna policija iz Pinellas Parka s Floride objavila je snimku kamere iz službenog vozila, na kojoj je prikazano privođenje žene s lisičinama na rukama. No, snimka je šokantna po tome što je na njoj prikazana žena, 20-godišnja Danielle Maudsley, koja pokušava pobjeći od policajca s lisičinama na rukama, dok on smireno vadi elektrošoker i njime je pogađa.

Pročitajte i ovo Spašavanje pilota na Floridi Lakše ozlijeđen VIDEO Avion mu se srušio među aligatore i krokodile, spasili ga nakon devet sati Ilustracija Pamtit će taj travanj Protiv trojice hrvatskih policajaca podignuta optužnica! Zaustavili vozilo i pristali na suludi vozačev plan

>> Policija ga stresla elektrošokerom, pao kao skamenjen

Policajac je procijenio kako Maudsley s lisičinama na rukama ima šansu pobjeći od njega pa je posegnuo za dodatnim sredstvom prisile, no nije računao na drastične posljedice. Ona je pretrpjela teško oštećenje mozga uslijed pada na goli beton, jer je snažno glavom udarila o tlo, prenosi Bay News 9.

Njezina majka Sherly smatra kako je policija mogla i na drugačiji način spriječiti njezinu kćer u pokušaju bijega. 'Sada tu i tamo otvori oči. Ne priča. Hrani se pomoću cjevčice i mora nositi pelene', rekla je potresena majka.

Maudsley su policajci uhitili zbog sumnje u dva slučaja prometne nesreće u kojima je navodno vozilom naletjela na osobe i pobjegla, te zbog vožnje bez vozačke dozvole.

Interna policijska istraga utvrdila je kako je policajac u pitanju, Daniel Cooper upotrijebio opravdanu silu i oslobodila ga odgovornosti. No, majka djevojke je pokrenula privatnu tužbu. 'Kad upucate elektrošokerom nekoga tko bježi u leđa, sva ta sila se prenosi, kao u slučaju Danielle, na udar glavom u tlo i zato nije dozvoljeno koristiti tu metodu obuzdavanja u toj situaciji. Tada se mogu dogoditi tragični slučajevi poput ovog', istaknuo je odvjetnik Kevin Hayslett.

Pogledajte video i prosudite sami.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene