Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuo veliku akciju

VIDEO Britanski vojnik skupio novac za operaciju dječaka iz BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Wayne Ingram upoznao je 2003. godine tada četverogodišnjeg Stefana Savića tijekom misije u BiH. Dječak ga je toliko inspirirao da je danas bolničar...

Britanski vojnik Wayne Ingram tijekom misije u Bosni i Hercegovini 2003. godine upoznao je tada četverogodišnjeg Stefana Savića koji je imao tešku deformaciju lica.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Vladimir Zelenski Osudio iranski napad Zelenski: "Izrael nije bio sam, a Ukrajina čeka mjesecima''

Dječak je rođen s rascjepom zbog kojeg je trebao na operaciju. Zahvaljujući akciji koju je 2003. godine pokrenuo Ingram skupljeno je 85 tisuća funti i Stefan je otputovao na zahvat u Veliku Britaniju.

Muškarac spasio troje djece koje je majka pokušala ubiti!

Još jedna operacija bila je potrebna deset godina kasnije kako bi se 14-godišnjem Stefanu olakšalo disanje. Još jednom mu je pomogao britanski vojnik i pokrenuo akciju za dječaka tijekom kojem je pisao brojnim poznatim osobama. Odgovorio je jedino David Beckham i objasnio da je već odbarao humanitarnu zakladu kojoj će te godine donirati novac, piše Daily Mail. 

Skupio je 20 tisuća funti i Stefan je prošli tjedan otputovao na još jednu uspješno obavljenu operaciju. Oba puta operirao ga je kirurg David Dunaway koji se odrekao svoje naknade, tako da je Ingram morao skupiti novac za letove, smještaj i bolničke troškove.

Inače, dječak je toliko inspirirao Ingrama da je, nakon što je napustio vojsku, postao bolničar.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene