Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Društvene napetosti

Brazilski beskućnici u pohodu na stadion SP-a: 'Ovo su naši problemi!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće radnika beskućnika miroljubivom je povorkom zatvorilo pristup brazilskom stadionu Arena Corinthians na kojem će sljedećg tjedna biti odigrana utakmica kojom se otvara Svjetsko nogometno prvenstvo, nastojeći tako skrenuti pozornost na svoje probleme pod svjetlima ovog svjetskog sportskog događaja.

Pokret radnika bez doma, za koji policija kaže da je uspio okupiti preko 10.000 ljudi koji su zahtijevali više državnih ulaganja u promet, zdravstvo, obrazovanje i jeftinu stanogradnju, zatvorio je jednu od glavnih auto-cesta u Sao Paulu koje vode prema stadionu na kojem se graditelji utrkuju s vremenom kako bi završili radove do 12. lipnja za susret Brazila i Hrvatske koji otvaraju Svjetsko prvenstvo.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila Ilustracija Neujednačena primjena Policija oduzela 1148 vozila: U nekim dijelovima Hrvatske ćete proći gore, evo o čemu to ovisi

No, društvene napetosti uoči prvenstva ne završavaju time. Radnici podzemne željeznice Sao Paula kreću u štrajk od ponoći, a prometni policajci isto tako planiraju štrajk za četvrtak.

Učestalost i jačina prosvjeda u Brazilu porasla je prošloga mjeseca, ali još uvijek nije jasno u kojem smjeru plima građanske neposlušnosti sada kreće.

Nastambe pretvorene u ruševine: Protiv specijalaca kamenjem

Dok je prosvjed u srijedu bio nenasilan, prosvjed 27. svibnja kod nacionalnog stadiona Mane Garrinca u glavnom gradu Brasiliji je bio označen sukobima između interventne policije i Indijanaca naoružanih palicama, kopljima i lukovima i strijelama.

Očekuje se da će između 600.000 i 850.000 inozemnih ljubitelja nogometa doputovati u Brazil na Svjetsko nogometno prvenstvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene