Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedan Fritzl

Brazilac 12 godina silovao kćer, dobili sedmero djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I Brazil ima svog Fritzela. 54-godišnji Agostinho Pereira je držao kćer zatvorenu 12 godina, redovno ju silovao i ima s njom sedmero djece.

Optužen je i za zlostavljanje djevojčice, koju ima s kćeri. Sada 28-godišnju kćer držao je u improviziranoj dvosobnoj kolibici blizu malog ribarskog sela u sjevernom dijelu Brazila. Do kolibe se moglo doći samo kanuom.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško kazneno djelo Užas u Dalmaciji: Djed (79) godinama spolno zlostavljao maloljetnu unuku Slika nije dostupna SUDSKI EPILOG Muškarac osuđen na 20 godina zatvora zbog silovanja kćeri s mentalnim poteškoćama: Za njim raspisana tjeralica

'Djeca pate od neishranjenosti i jedva komuniciraju međusobno. Većina ih nije imala ni odjeću. Navodna zlostavljanja počela su 1998. godine, kada ga je ostavila žena', rekao je policijski inspektor Jair Lima de Paiva.

Pereira se od utorka nalazi u zatvoru u gradu Pinheiro, savezne države Maranhao, udaljenom oko 2,250 kilometara od Ria de Janeira. Protiv njega još uvijek nije podignuta optužnica, jer se prema brazilskom zakonu ona podiže tek kada završi policijska istraga, javlja AP.

Iako nije poznata točna dob djece, četiri djevojčice i troje dječaka, policija vjeruje da su stari od 2 mjeseca do 12 godina. 'Nitko od njih nije smio napustiti kuću. Nitko ne zna čitati, čak jedva znaju komunicirati. Otac im je prijetio kako će ih ubiti ako pokušaju pobjeći ili nekome kažu za svoju situaciju', dodao je Paiva.

Policija je o cijelom slučaju obaviještena anonimnim telefonskim pozivom, a onda su par dana motrili kolibu, prije nego li su ga uhitili. 'Priznao je sve', rekao je policajac, koji je sudjelovao u uhićenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene