Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće natrag u Downing Street

Boris Johnson odustao od utrke za vođu Konzervativne stranke: Objasnio i zašto

Boris Johnson
Boris Johnson Foto: Afp
Bivši britanski premijer Boris Johnson je u nedjelju rekao da neće pokušati postati vođa Konzervativne stranke unatoč tome što ima potrebnu podršku zastupnika jer "nije moguće učinkovito vladati bez ujedinjene stranke u parlamentu", prenosi BBC.

"Večeras mogu potvrditi da sam prešao veoma visoki prag od 102 nominacije ... i sutra bih mogao predati svoju nominaciju", rekao je Boris Johnson u izjavi, u kojoj je objasnio razloge za svoju odluku.

Pročitajte i ovo Boris Johnson Kraj političke karijere Šokantni odlazak Borisa Johnsona: ''Nikad nije bio sposoban ni za zastupnika, a kamoli za premijera naše velike zemlje" Boris Johnson Je li ih doveo u zabludu? Johnson pred odborom o nezakonitim zabavama, on uporan: "Poštovane su sve preporuke"

BBC nije mogao provjeriti tu brojku jer je samo 57 zastupnika javno reklo da su ga podržali.

"Postoji veoma velika vjerojatnost da bih bio uspješan u izborima s članovima Konzervativne stranke i zaista bih mogao biti natrag u Downing Streetu u petak", dodao je Johnson.

"No, tijekom proteklih nekoliko danas sam nažalost shvatio da to jednostavno ne bi bila ispravna stvar za učiniti. Ne možete učinkovito vladati ako nemate ujedinjenu stranku u parlamentu", kazao je Johnson.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene