Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Lukašenko pokazao (ne)kulturu

'Bolje biti diktator nego gay!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko uporno nastavlja šokirati, kako vlastitu, tako i svjetsku javnost svojim postupcima i izjavama. najnovijom je uvrijedio njemačkog ministra vanjskih poslova Guidu Westerwellea.

Lukašenko je izgubio živce nakon što je EU, a pogotovo Njemačka uvela sankcije protiv nekolicine bjeloruskih dužnosnika. 'nedopustivo je nama Europljanima gledati kršenje ljudskih i građanskih prava u Bjelorusiji. To je posljednja diktatura u Europi', poručio je Westerwelle, a prenosi RT.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini: Ilustracija - 2 Putin gubi saveznike? Lukašenko u Kini poziva na mir, napadi na Ukrajinu ne miruju: "Krvoproliće u borbi svaki dan je sve veće" Aleksander Lukašenko i Vladimir Putin "Ne možemo bez Rusije" Lukašenko Putina nazvao starijim bratom, o jednoj temi nije bilo govora: Komentirali Svjetsko nogometno prvenstvo

>> Bjelorusija protjerala veleposlanike EU i Poljske

na tu je izjavu Lukašenko poludio i nije birao riječi u odgovoru. 'Koja histerija. kad sam ga čuo, štogod da je on, gay ili lezbijka, kako priča o diktaturi, pomislio sam - bolje biti diktator nego gay', rekao je javno Lukašenko.

Westerwelle još nije odgovorio nazad Lukašenku. Eu je to učinila nekoliko dana unazad, opozvavši veleposlanike iz Minska, zbog navedenog kršenja ljudskih i građanskih prava u toj zemlji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene