Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izdana tjeralica

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić u BiH dobio nagradu za sportskog menadžera desetljeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Dinama, Zdravko Mamić, otkrio je da je spreman zauvijek ostati u Bosni i Hercegovini kako bi izbjegao zatvor u Hrvatskoj. Bjegunac od hrvatskog pravosuđa rekao je to u Sarajevu gdje je dobio nagradu za sportskog menadžera desetljeća.

Zdravko Mamić, čovjek za kojim je Hrvatska izdala tjeralicu zbog gospodarskog kriminala, sportski je menadžer desetljeća u regiji. I to prema izboru žirija na međunarodnom simpoziju o sportu u Sarajevu. "Čekam moj sudski pravorijek i očekujem da ću se vratiti u Hrvatsku jednog dana, ali Bosna nikad neće izać iz mene i ja sam ovdje kupio nekretninu u Bosni i Hercegovini. Ako epilog bude i neki drugi, nemam problema s tim da ostanem cijeli život živjeti u Bosni i Hercegovini", poručuje Mamić.

Pročitajte i ovo Suđenje braći Mamić - 3 Izvlačenje novca iz Dinama Nitko se nije pojavio na suđenju Mamićima: Trebali su svjedočiti Kranjčar, Barišić i Lulić Slika nije dostupna Obrana se usprotivila Čitanjem dokumentacije nastavljeno suđenje Mamiću i ostalima za izvlačenje novca iz Dinama

U Sarajevu su se pojavile i glasine da bi Mamić mogao ulagati u jedan od tamošnjih klubova, što on demantira. "Jednostavno, ne želim se vezati uz jednu sredinu i jedan klub. Ja jednostavno želim živjeti i uživati život punim plućima. Želim biti građanin Bosne i Hercegovine. Želim da me svi vole. I jedni i drugi i svi narodi jer ja njih volim", dodaje Mamić.

Osim Mamića, bilo je tu i ostalih Dinamovaca. Njegov brat Zoran Mamić došao je preuzeti nagradu za najbolji klub u regiji, Nenad Bjelica je najbolji trener, a Dani Olmo otkriće godine. Iako je već godinu i pol u BiH, Mamić u Dinamu i dalje vuče konce. "Stvarno proizvodimo igrače kao na traci. Kad bih vam pričao neka imena, vama ništa ne bi govorili, ali tu je ozbiljna budućnost i ozbiljna imovina u pitanju", objašnjava Zdravko Mamić.

Ozbiljnu imovinu, prema nepravomoćnoj presudi Županijskog suda u Osijeku, Mamić je izvukao iz Dinama. Točnije 116 milijuna kuna. Osuđen je na 6,5 godina zatvora, zbog čega je odmah trebao završiti iza rešetaka, ali je pobjegao u BiH prije presude. Osim Zdravka Mamića, nepravomoćno su osuđeni i Zoran Mamić, Damir Vrbanović i Milan Pernar.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene