Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pod vodstvom Franje Tuđmana'

Bivšim čelnicima Herceg Bosne prijeti 240 godina zatvora?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šestorici haških optuženika, bivšim čelnicima Herceg Bosne, navodno prijeti 240 godina zatvora.

Toliku kaznu za njih navodno traži haaško tužiteljstvo. Maksimalno 45 godina traži se za prvu četvoricu optuženih. Riječ je o Jadranku Prliću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću i Brunu Stojiću. Za Valentina Ćorića traži se 35 godina zatvora dok Berislavu Pušiću prijeti 25, informacija je koja je procurila iz Haaga, a prenio ju je bosanski Dnevni list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optužbe za zločin protiv čovječnosti Haag: Krenule završne riječi obrane bosanskih Hrvata Slika nije dostupna Haški sud pušta na privremenu slobodu bosanske Hrvate

Odvjetnica Slobodana Praljka, Nika Pinter nije nam mogla potvrditi niti komentirati informaciju jer je, kako kaže, riječ o povjerljivim dokumentima Tužiteljstva.

>> Mladićevi dnevnici su uzdanica Praljkove optužbe

Skupina se tereti za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu protjerivanja muslimansko-bošnjačkog stanovništva iz dijelova BiH na teritoriju samoproglašene Herceg Bosne s ciljem pripojenja Republici Hrvatskoj.

Kako pišu mediji, tužiteljstvo svu šestoricu tretira kao 'članove udruženog zločinačkog projekta' na čelu s hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene