Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bivši ruski premijer primljen u bolnicu zbog 'nepoznate' bolesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ruski premijer Jegor Gajdar, primljen je u bolnicu u Moskvi nakon što je naglo obolio od nepoznate bolesti dok je boravio u Irskoj, piše u srijedu Financial Times, pozivajući se na dopisnika iz Moskve.

Jegor Gajdar, dodaje dnevnik poslovnih krugova, razbolio se prošlog tjedna, dan pošto je u Londonu umro bivši ruski špijun Aleksander Litvinenko, vjerojatno otrovan polonijem 210, visokoradioaktivnom tvari, prema britanskim sanitarnim službama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Litvinenko tek druga žrtva polonija 210 u povijesti Slika nije dostupna Špijun otrovan radioaktivnim talijem ?

Gajdar, liberalni ekonomist i umjereni protivnik predsjednika
Vladimira Putina pregledan je u bolnici. Trenutačno je stabilno, ali liječnici ne mogu ustanoviti što je uzrok povraćanja i krvarenja tijekom konferencije u Irskoj, dodaje FT, pozivajući se na telefonski razgovor s bivšim ruskim čelnikom.

'Dana 24. studenog naglo sam počeo osjećati zdravstvene tegobe zbog kojih je moj život bio ugrožen', rekao je za list, dodavši kako se 'njegovo stanje nakon nekoliko sati vidljivo stabiliziralo'.

Rekao je da mu je pozlilo nakon doručka u mjestu u kojemu boravi, izvan Dublina. Jedva je mogao micati rukama i nogama i morao je ležati cijelo poslijepodne.

Gajdar je bio na konferenciji u irskom National Universityju Maynooth. Dvoranu u kojoj je predstavljao svoju novu knjigu 'Propast carstva: pouke za suvremenu Rusiju' morao je napustiti nakon deset minuta.

Kako piše FT, Gajdar nije htio reći je li riječ o trovanju.

List piše još da njegov politički saveznik Anatolij Čubajs, 'otac' ruske privatizacije i direktor monopolske tvrtke za distribuciju
električne energije (SEU) sumnja da je Gajdar otrovan, ali je odlučno odbacio mogućnost da su to učinili Kremlj i ruske tajne službe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene