Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umro od leukemije

Bivši kineski predsjednik Jiang Zemin umro je u 96. godini

Jiang Zemin
Jiang Zemin Foto: Guliver image
U 96. godini preminuo je bivši kineski predsjednik Jiang Zemin, a kako javljaju kineski državni mediji, umro je od leukemije.

Bivši kineski predsjednik Jiang Zemin, koji je došao na vlast nakon prosvjeda na Trgu Tiananmen, preminuo je u 96. godini, javljaju kineski državni mediji.

U priopćenju Komunističke partije koje su objavili kineski državni mediji stoji da je umro u Šangaju od leukemije zbog otkazivanja više organa.

Jiang je bio već duže vremena lošeg zdravlja. Spominjalo se prije nekoliko godina da je doživio srčani udar, javlja BBC.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Kini Relativiziranje problema Prosvjedi zbog mjera protiv korone šire se zemljom, a političari tvrde: "Problemi nisu zbog prevencije"

Jiang Zemin bio je peti kineski predsjednik i bivši predsjednik Komunističke stranke Kine. U vrh partije i države došao je 1989. godine nakon pokolja na Tiananmenu, kao zamjena za dotadašnjega glavnog tajnika KS Kine Zhaa Ziyanga, koji je smijenjen zbog naklonosti studentima koji su danima prosvjedovali na glavnom kineskom trgu. Iako je bio u mirovini već 15 godina, imao je velik utjecaj u cijeloj državi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene