Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavila biskupija

Mostarsko-duvanjski biskup poručio Hoseru: "Ukazanja u Međugorju su nevjerodostojna, uključujući i ona 1981."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić poručio je apostolskom vizitatoru za Međugorje, poljskom nadbiskupu Henryku Hoseru kako drži da su ukazanja Gospe u Međugorju "nevjerodostojna", objavila je u ponedjeljak biskupija.

"Mjesni ordinarij....na temelju brojnih ispitivanja ne drži vjerodostojnim nijedno 'ukazanje', nijednu poruku, nijednu tajnu, nijednu pergamenu", stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Henryk Hoser Ekskluzivno za Dnevnik Nove TV Papin izaslanik otkrio što misli o ukazanjima u Međugorju: ''Ne čudi me što ljude privlači nešto izvanredno. Biznis? On je neophodan'' Međugorje (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 2 "Plodovi Međugorja brojni i vidljivi" Apostolski vizitator Hoser kaže da se u Međugorju događa nova evangelizacija: "Ovo je vrijeme i mjesto obraćenja"

"U ta nevjerodostojna ukazanja 'međugorskoga fenomena' uključena su i ona navodna u prvih sedam ili deset dana 1981.", dodaje Mostarsko-duvanjska biskupija.

Hoser je ranije rekao kako je on imenovan isključivo za pastoralno djelovanje u Međugorju i da njegova zadaća služi učvršćenju jedinstva Crkve.

Umirovljeni nadbiskup Varšave i Praga u nedjelju je službeno stupio na dužnost na koju ga je imenovao papa Franjo.

U propovijedi na misi u tome poznatom marijanskom svetištu istaknuo je kako hodočasnici dolaze u Međugorje "kako bi susreli Boga, Isusa Krista i njegovu majku koja se u Međugorju naziva Kraljicom mira".

On je medijima ranije govorio kako bi Sveta Stolica mogla proglasiti vjerodostojnim ukazanja Gospe tijekom prvih sedam dana 1981.

U središtu međugorskog fenomena su ukazanja Blažene Djevice Marije pred šest osoba, o kojima Vatikan još nije zauzeo službeno stajalište.

Prema tvrdnjama tada šestero djece, Gospa im se prvi put ukazala 24. lipnja 1981. u mjestu Podbrdu kod Međugorja. Nekima ukazanja traju do danas.

Sveta Stolica imenovala je 2011. posebno povjerenstvo koje je istraživalo vjerodostojnost Gospinih ukazanja u Međugorju.

Izvještaj povjerenstva poslan je Kongregaciji za nauk vjere, a zatim papi Franji koji o tome treba dati konačni sud. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene