Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Američki ministar obrane napokon priznao

Bin Ladena odao pakistanski liječnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afridi je vodio program cijepljenja, preko kojeg je CIA došla do uzorka DNK i potvrde da se vođa Al Qaide nalazi u zgradi.

Leon Panetta, američki ministar obrane, prvi je put javno priznao da je jedan pakistanski liječnik dao ključne informacije koje su omogućile pronalazak i ubojstvo Osame bin Ladena u svibnju prošle godine.

Pročitajte i ovo Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje Slika nije dostupna Prošli detaljnu analizu Bin Ladenovi dokumenti otkrili nove mete Al Qaidinih napada

Panetta je u intervjuu za CBS rekao da je liječnik Shakil Afridi pomogao u prikupljanju obavještajnih podataka za akciju američkog odreda 'Tuljani' u pakistanskom gradu Abotabadu.

>> Ubojice Bin Ladena upale u gnijezdo pirata i spasili dvoje talaca

Afridi je vodio program cijepljenja, preko kojeg je CIA došla do uzorka DNK i potvrde da se vođa Al Qaide nalazi u zgradi.

U međuvremenu je Afridi u Pakistanu optužen za izdaju, a Panetta izrazio ozbiljnu zabrinutost za njegovu sudbinu.

Ministar obrane SAD-a i dalje je uvjeren da su pojedinci u pakistanskoj vlasti znali da se u zgradi nalazi tražena osoba, ali da nema dokaza da su znali da je u pitanju upravo Bin Laden. Pakistanski su službenici izjavili kako postoji mogućnost da Afridi bude predan Amerikancima, nakon što se stiša medijska prašina oko ovog slučaja.

Službena je istraga o liječniku još u tijeku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene