Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak u New Yorku

Bill Clinton preko Josipovića dovodi ulagače u turizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je u utorak u New Yorku da mu je bivši američki predsjednik Bill Clinton na sastanku obećao dovođenje američkih investitora u Hrvatsku, koji bi ulagali u turizam.

'Bilo je razgovora o mogućim investitorima iz SAD-a. Bivši predsjednik Clinton je ponudio neke inicijative koje ću ja prenijeti hrvatskoj vladi', rekao je Josipović hrvatskim novinarima u New Yorku. On je izrazio nadu da će Bill Clinton u dogledno vrijeme doći u Hrvatsku s investitorima, što bi trebalo pridonijeti gospodarskoj suradnji SAD-a i Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Imaš petlju?' Clinton se prije smrti želi popeti na Kilimandžaro Slika nije dostupna Čudotvorno je što rade sa stentom' VIDEO: Clinton na nogama dan nakon izlaska iz bolnice

Na pitanje da li su spominjani konkretni ulagači, Jospović je rekao da se načelno razgovaralo o ulaganju u turizam. Clinton i Josipović sastali su se u ponedjeljak navečer, a razgovarali su i o stanju u regiji.

'Predsjednik Clinton je poznat kao prijatelj Hrvatske i regije. Razgovarali smo o stanju u regiji, o potrebi da se stanje i dalje popravlja, da se između država uspostavi što bolja suradnja i da se rješavaju problemi iz prošlosti', rekao je Josipović, ističući da je 'Clinton podržao napore koja Hrvatska poduzima u regiji'.

Predsjednik Josipović u utorak je sudjelovao na otvaranju 6. godišnjeg sastanka Clintonove Globalne inicijative u New Yorku, na kojoj su se okupili predstavnici 90 zemalja, uključujući 67 sadašnjih i bivših državnika, oko 600 poslovnih čelnika i predstavnika više od 500 nevladinih organizacija.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene