Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Dobro ga poznajem"

Biden o Putinu: "Ne vjerujem da on ima dušu i mislim da je ubojica. Platit će za miješanje u izbore." Rusija pozvala veleposlanika na konzultacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Joe Biden u srijedu je rekao da će ruski predsjednik Vladimir Putin uskoro osjetiti posljedice izravnog miješanja u američke predsjedničke izbore 2020. kako bi njihov ishod prevagnuo u korist Donalda Trumpa.

"Platit će cijenu, a kakve će biti posljedice, vidjet ćete uskoro", rekao je Biden za ABC News.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Ironična poruka Putin odgovorio Bidenu nakon što ga je nazvao "ludim kučkinim sinom": "On je za Rusiju bolji predsjednik" Joe Biden izvrijeđao Vladimira Putina vrijeđanja Biden nazvao Putina ludim kučkinim sinom, brzo mu je stigao odgovor Kremlja

Biden je svoje izjave izrekao nakon izvješća obavještajnih službi u kojem se potkrepljuju optužbe da iza miješanje Rusije u izbore stoji sam predsjednik Putin.

 

Rusija uzvraća da se radi o neutemeljenim optužbama.

Za Putina je rekao da ga "relativno dobro poznaje" te da je po njegovu iskustvu sa stranim čelnicima najvažnija stvar poznavati sugovornika.

Također je rekao da ne vjeruje da ruski čelnik ima dušu, a na upit o tome misli li da je Putin ubojica, odgovorio je potvrdno.

"Da, mislim to", rekao je Biden.

Istovremeno je Biden podsjetio da "postoje pitanja od zajedničkog interesa na kojima bi mogli surađivati", kao što je bilo produljenje nuklearnog sporazuma START.

Rusija pozvala veleposlanika na konzultacije

Rusija je u srijedu pozvala svog veleposlanika u SAD-u natrag u Moskvu radi konzultacija o budućnosti američko-ruskih odnosa, nakon izjava američkog predsjednika Joea Bidena da će Vladimir Putin "platiti cijenu" miješanja u izbore.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je pozvalo svog veleposlanika Anatolija Antonova u Moskvu kako bi razgovaralo o budućnosti odnosa Rusije i SAD-a.

"Potez je osmišljen kako bi se osiguralo da se bilateralne veze ne pogoršaju nepopravljivo", navodi se u njihovu priopćenju.

"Glavna stvar za nas je utvrditi načine na koje narušeni rusko-američki odnosi koje je Washington doveo u slijepu ulicu posljednjih godina mogu biti popravljeni", rekla je u izjavi glasnogovornica ministarstva Marija Zaharova.

Predsjednik donjeg doma ruskog parlamenta Vjaćeslav Volodin rekao je da je "Putin naš predsjednik i napad na njega je napad na našu državu".

"Svojim izjavama, Biden je uvrijedio građane naše zemlje", dodao je taj bliski suradnik predsjednika Putina, u prvoj reakciji na izjave američkog predsjednika.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene