Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prebacivanje odgovornosti

Umrla jer bolnice ne primaju oboljele od anoreksije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
40-godišnjakinja umrla je od anoreksije i to bez medicinske pomoći, jer, 'bolnice u Srbiji ne primaju kronično oboljele od anoreksije'.

I.M. je umrla s 25 kilograma i bila je potpuno nepokretna, a od anoreksije je bolovala 15 godina. Njezina majka tvrdi da je nijedna zdravstvena ustanova nije htjela primiti na bolničko liječenje. Na dan kad je umrla upala je u hipoglikemijsku komu i odvedena je u jednu srpsku bolnicu. Iz bolnice je puštena jer 'nije neposredno životno ugrožena' ispričala je njezina majka, prenosi Kurir.

Pročitajte i ovo Ilustracija sretna nova godina! Nova godina donijela je nove promjene za pacijente: Neki će morati dublje posegnuti u džep za mnoge usluge Bolnice u državi - 3 Važno pitanje Država će šefovati svim bolnicama, mnogi su nezadovoljni, čeka se odluka Ustavnog suda: ''Onda očekujemo da preuzima i sve buduće obveze''

Dva sata nakon posjeta bolnici I.M. je umrla. Neutješna majka rekla je da su njezinu kćer neprestano preusmjeravali između psihijatrije i bolnica. Psihijatri su je slali u bolnicu da ojača prije liječenja, a u bolnici je nisu htjeli primiti jer je anoreksija psihosomatska bolest.

Liječnici su savjetovali liječenje u Londonu te su rekli da liječenje koje bi moglo pomoći njenoj kćeri stoji oko 200.000 eura. U bolnici kažu da je pacijentica odbijala liječenje te da je na dan smrti sama inzistirala da je puste iz bolnice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene