Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog prijetnji novinaru i političaru

Beograd: Osuđen četnički vojvoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred općinskim sudom u Beogradu samozvani četnički vojvoda Siniša Vučinić u srijedu je osuđen na šest mjeseci uvjetne kazne zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje, zbog prijetnja srbijanskom parlamentarnom zastupniku i čelniku Socijaldemokratske unije Žarku Koraću i novinaru Milošu Vasiću.

Presuda je donesena na temelju optužnice državnog odvjetništva zbog ugrožavanja sigurnosti Koraća i Vasića. Sud je uzeo u obzir to što je Vučinić obiteljski čovjek i što je do sada samo jednom osuđivan, javljaju beogradski elektronički mediji. U reakciji na presudu Korać je odluku suda ocijenio 'skandaloznom' te izrazio nadu da će odvjetništvo zbog toga uložiti žalbu. Vučinić, kontroverzni srbijanski državljanin podrijetlom iz Trebinja, koji je, po navodima medija, član Srpske radikalne stranke i predsjednik na srbijanskoj sceni potpuno minornog Srpskog pokreta socijalista, uz to i samozvani četnički vojvoda, izazvao je pozornost javnosti nedavnom najavom o osnivanju srpskoga četničkog pokreta Republike Srpske.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

Potkraj srpnja Vučinić je tjedniku 'Vreme' poslao brzojav i pismo, u kojima izražava sućut u povodu 'Vasićeve smrti', a potom se hvali da je pridonio ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića. Također navodi kako će nastojati da i 'Vasić i Korać uskoro budu u društvu svojeg miljenika Zorana Đinđića'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene