Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Banja Luka: Istraga protiv policajaca za Srebrenicu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor policije Republike Srpske (RS) Uroš Pena uputio je zahtjev Tužiteljstvu BiH da objavi podatke o mogućim istražnim postupcima o pripadnicima policijskih snaga RS za koje postoji osnovana sumnja da su sudjelovali u ratnim događajima u Srebrenici, napose u akcijama iz srpnja 1995. godine kada su vojne i policijske snage RS ubile oko 8.000 Bošnjaka.

Pena je naglasio da MUP RS nije u mogućnosti provoditi bilo kakve istražne postupke u svezi sa slučajem Srebrenica jer je to u isključivoj nadležnosti Tužiteljstva RS.

Pročitajte i ovo Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

Povod za tu inicijativu direktora policije RS jest napis u listu
"Dnevni avaz" koji je u srijedu iznio tvrdnju po kojoj su MUP-u RS poznate osobe iz njegova sastava koje su sudjelovale u "događajima u Srebrenici".

"Mi to ne znamo. Tko zna što se sve u Srebrenici događalo. Da je to poznato, ne bi ovoliko dugo trajali postupci dokazivanja", kazao je Uroš Pena i dodao da je poslao pismo svim načelnicima centara javne sigurnosti u RS s nalogom da u kontaktu s okružnim tužiteljstvima utvrde vode li istražni postupak "za bilo koju aktivnost protiv djelatnika policije RS" kako bi se mogle poduzeti odgovarajuće mjere.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene