Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Plodovi Međugorja brojni i vidljivi"

Apostolski vizitator Hoser kaže da se u Međugorju događa nova evangelizacija: "Ovo je vrijeme i mjesto obraćenja"

Međugorje (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 2
Međugorje (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 2 Foto: Arhiva/Dnevnik.hr
Apostolski vizitator za Međugorje, poljski nadbiskup Henryk Hoser izjavio je kako se u tome svjetski čuvenom hodočasničkom mjestu događa nova evangelizacija s marijanskom pobožnošću i brojnim vidljivim plodovima, u intervjuu za Radio Mir.

"Ovdje živimo novu evangelizaciju. Marijanska pobožnost koja se ovdje razvija vrlo je dinamična. Ovo je vrijeme i mjesto obraćenja", rekao je nadbiskup Hoser u intervju za Radio Mir iz Međugorja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pod upravljanjem Svete Stolice Izvor iz Vatikana: Međugorje će postati biskupija, a već se zna i ime biskupa Slika nije dostupna Potvrđena važnost ukazanja Papin izaslanik: U Međugorju se "taži žeđ za Bogom"

Umirovljeni poljski svećenik dodao je kako brojni ljudi u Međugorju "otkrivaju Božje postojanje u vlastitom životu" i Božju želju da bude prisutan u ljudskom srcu unatoč tome što je društvu laicizirano i koje živi kao da Bog ne postoji.

"Sva marijanska svetišta to čine", istaknuo je nadbiskup. Po njemu plodovi Međugorja su brojni i vidljivi a najvažniji su vezani uz "duboko obraćenje".

"Mislim da je najzreliji i najvažniji plod fenomen obraćenja kroz i preko ispovijesti, sakramenta mira i pomirenja. Od svega što se ovdje događa, to je najvažniji element", dodao je.

Papa Franjo imenovao je nadbiskupa Hanryka Hosera apostolskim vizitatorom za Međugorje sredinom ove godine sa zadaćom da se skrbi za veliki broj hodočasnika koji tamo dolaze svake godine. Po njegovim riječima u Međugorju je potrebno osigurati veći broj nedostatak ispovjednika za pojedine jezike, te povećanje prostornih kapaciteta za slavljenje misa na različitim jezicima.

Papa Benedikt XVI. imenovao je 2011. posebno povjerenstvo koje istražuje fenomen ukazanja Blažene Djevice Marije koji je započeo 1981. Od tada do danas Gospa se po tvrdnjama vidjelica ukazuje i šalje poruke, a zbog stalnih poziva na mir dobila je i naziv Kraljica mira. Povjerenstvo je okončalo svoj rad i predalo izvještaj Kongregaciji za nauk vjere. Očekuje se službeno očitovanje Katoličke Crkve o ovome fenomenu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene