Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BELGIJA U STRAHU

Sekunde do katastrofe: Pokušao se vozilom zabiti u mnoštvo ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac je velikom brzinom upravljao vozilom francuskih oznaka prema glavnoj antverpenskoj trgovačkoj ulici. Nakon što je zaustavljen, u vozilu su pronađeni sačmarica i nekoliko noževa te spremnik s nepoznatom tekućinom.

Belgijska policija uhitila je danas u Antwerpenu muškarca zbog sumnje da se vozilom htio zabiti u gomilu ljudi. Muškarac je velikom brzinom upravljao vozilom francuskih oznaka prema glavnoj antverpenskoj trgovačkoj ulici.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijetio oružjem Policija pronašla eksplozivnu napravu i uhitila muškarca: Spriječen teroristički napad ekstremnih desničara? Ruska vojska, ilustracija Stižu nove snage Mnogo Rusa posljednjih dana priključilo se vojsci: "Zbog ovog su željni osvete"

Serge Muyters, šef policije, kazao je kako je osumnjičeni sjevernoafričkog podrijetla, prenosi BBC. "Do incidenta je došlo oko 11 sati, kad je vozilo ušlo u ulicu De Meir velikom brzinom, zbog čega su pješaci morali skakati u stranu da bi se spasili", kazao je pak glasnogovornik policije. Belgijski premijer Charles Michel pohvalio gradske je vlasti za "izvanredan posao".

U vozilu su pronađeni sačmarica i nekoliko noževa te spremnik s nepoznatom tekućinom. Iz ureda saveznog tužitelja, koji se bavi svim slučajevima koji imaju veze s ekstremističkim napadima, kazali su pak da su auto presreli na dokovima te da je vozač Francuz koji živi u Francuskoj.

Francuski predsjednik François Hollande potvrdio je kako je u incident uključen francuski državljanin, piše Independent.

Do incidenta je došlo dan nakon napada u Londonu, kada se muškarac vozeći velikom brzinom zaletio u mnoštvo na Westminsterskom mostu, preko puta Big Bena, pri čemu je 40 osoba ozlijeđeno, te potom nožem ubio policajca pokušavajući ući u parlament. U napadu je smrtno stradalo četvero ljudi, uključujući i napadača, kojeg je ustrijelio policajac.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene