Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon napada u Kölnu

I MERKELICI PREKIPJELO Kancelarka predložila strože zakone za migrante

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proširuju se kriteriji prema kojima tražitelji azila mogu biti deportirani nazad u svoju zemlju.

Nakon stravičnih napada na žene u novogodišnjoj noći u Kölnu, njemačka je kancelarka Angela Merkel predložila promjene zakona kako bi se lakše iz Njemačke deportiralo tražitelje azila koji počine zločin.

Pročitajte i ovo Obrambeni sustav Patriot Zaliha Bundeswehra Ukrajini u ključnom trenutku stiže moćno oružje: "Pozivam druge čelnike da slijede taj primjer" Cesta, ilustracija Kao i prije 50 godina Panika u Njemačkoj, od ljeta je moguća velika promjena u prometu

Napadi, za koje žrtve okrivljuju muškarce arapskog ili sjevernoafričkog porijekla, doveli su u pitanje njemačku politiku otvorenih vrata spram migranata. I postupanje policije u slučajevima ovih napada oštro je kritizirano.

Nakon sastanka Merkeličine stranke, vodstvo CDU-a zaključilo je kako če predložiti strože kriterije za dobivanje azila, a i oni na tzv. 'probaciji' moći će biti deportirani.

'Kad se počine zločini, i kad se ljudi postave iznad zakona, mora biti posljedica', rekla je Merkel nakon sastanka.

Pod trenutnim njemačkim zakonima, tražitelje azila može se vratiti u matičnu zemlju samo ako su osuđeni na minimalno tri godine zatvore te pod uvjetom da im u njihovoj zemlji neće biti ugroženi životi.

Ovaj prijedlog Angele Merkel sada čeka parlamentarnu potporu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene