Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pucao mu u leđa

Policajac ubio dječaka (12) nakon što se predao i ležao na tlu: "Srce mi je slomljeno"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši američki policajac pucao je u leđa 12-godišnjaku iako je znao da je dječak nenaoružan.

Bivši američki 26-godišnji policajac Edsaul Mendoza krenuo je u potjeru za dječakom Thomasom J. Sideriom te pucao u njega iako je znao da nije naoružan, izvijestile su američke vlasti. Policajci su potjeru započeli jer su vjerovali da je dječakov 17-godišnji prijatelj umiješan u kriminalne radnje.

Mendoza je bio među četvoricom policajaca u civilu koji su se 1. ožujka susreli s Thomasom Sideriom i njegovim prijateljem, za kojeg su mislili da je povezan s istragom o ukradenom oružju, objavio je okružni tužitelj.

Kada su policajci pokušali zaustaviti dječake, čuo se hitac koji je razbio stražnje staklo automobila u kojem su se nalazili, dodano je u dokumentu tužitelja.

Dječaci su pokušali pobjeći, a onda je Mendoza tri puta zapucao u 12-godišnjaka. Pucao je treći put iako je znao da je Thomas bacio svoje oružje.

"Znao je da 12-godišnji Thomas Siderio više nema pištolj kod sebe i da mu ne može nauditi, ali je svejedno pucao u dječaka. Pogodio ga je u leđa i ubio", rekao je Larry Krasner, okružni tužitelj Philadelphije, prenosi BBC.

Policija je ubrzo nakon incidenta otpustila Mendozu. Tužitelj ističe da većina dokaza protiv bivšeg policajca proizlazi iz videosnimke pucnjave koja neće biti objavljena bez odobrenja suca.

Pročitajte i ovo Policija - Ilustracija uhićen muškarac Pucao po Ilici: Zagrepčane probudili hici usred noći

Pročitajte i ovo Ubijen vlasnik restorana u Beogradu potraga za ubojicom FOTO Dio Beograda bio u blokadi: Ubijen vlasnik restorana od ranije poznat policiji

Snimku je tužitelj opisao kao vrlo uznemirujuću za gledanje te rekao da se dječak vjerojatno predao. U trenutku pucnjave dječak je ležao na tlu, s licem na pločniku.

Pripremno ročište ovog slučaja zakazano je za 16. svibnja. Thomasova prabaka Mary Siderio rekla je za CBS da je sretna zbog optužbi protiv bivšeg policajca. "Srce mi je slomljeno. Ne mogu spavati. Nitko od nas ne može spavati, osjećaj je užasan", zaključila je dječakova prabaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene