Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imaju ih još 7 ..

Američki par osumnjičen za smrt djeteta koje su 'liječili' molitvom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki par Catherine i Herbert Schaible iz Philadelphije osumnjičen je za smrt još jednog svog djeteta, koje su, kao pripadnici fundamentalističke kršćanske Crkve, 'liječili' tek -molitvom.

Taj par iz Philadelphije prekršio je ovim tragičnim događajem uvjetnu 10-godišnju kaznu, na kojoj su od 2009.godine, kad su zbog smrti bolesnog djeteta, koje su također odlučili 'liječiti' isključivo molitvom, osuđeni zbog ubojstva iz nehaja. 

Pročitajte i ovo Marin Piletić Tuga u Slavonskom Brodu Ministar nakon smrti djeteta: "Nije bilo elemenata da se dijete žurno izdvoji. Inspekcija je poslana u Hrvatski zavod za socijalni rad" Alfie Steele Teški propusti u Britaniji Godinama upozoravali socijalnu službu i policiju na zlostavljanje, ali dječaku (9) nitko nije pomogao: Umro je u mukama

Herbert i Catherine Schaible pripadnici su fundamentalističke kršćanske Crkve, koja vjeruje u moć izliječenja molitvom, prenosi Huffington Post. Prošlog je tjedna njihov 8-mjesečni sin Brandon preminuo nakon što je oko tjedan dana bolovao od proljeva i dišnih problema, a izugubio je i apetit. Četiri godine ranije, njihov je tada 2-godišnji sin Kent preminuo zbog neliječenja bakterijske upale pluća.

Pripadnici fundamentalističke kršćanske Crkve, imaju još sedmero djece

Odvjetnik osumnjičenog para, koji ima još sedmero djece, Mythri Jayaraman, upozorio je da se ne brza s krivim zaključcima, te rekao kako su oni dobri roditelji, duboko potreseni smrću drugog djeteta.

'Zasad je pred nama puno više pitanja, negoli odgovora. Nemamo još nalaz obdukcije i ne znamo uzrok smrti djeteta', rekao je Jayaraman. Na prvom saslušanju, sudac je upozorio par kako su prekršili uvjetnu kaznu, te istaknuo kako su Schaiblesovi rekli istražiteljima da su se molili Bogu za Brandonovo ozdravljenje, te kako nisu zatražili liječničko mišljenje niti liječničku pomoć.

>>VIDEO Je li ovo budućnost crkve?

'To ste već jednom učinili, a posljedice tog vašeg čina bile su tragične', rekao im je sudac Benjamin Lerner. Istražitelji su zatražili pritvor, no sudac je odobrio puštanje na slobodu, jer imaju još sedmero djece, koja su zbog sitaucije smještena kod udomitelja.

44-godišnji Herbert Schaible i njegova 43-godišnja supruga odrasli su u crkvenoj zajednici sjeveroistoku Philadelphije, gdje su radili kao učitelji. Učenje te Crkve im zabranjuje posjet liječniku ili uzimanje lijeka.

'Grešno je vjerovati u pomoć liječnika ili pilule, a dokaz prave vjere je predati svoje izliječenje u Kristove ruke', poruka je s internetskih stranica te crkve.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene