Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastao se s Dodikom i Cvijanović

Vučić dan nakon dogovora o tablicama: "Nećemo Kosovo u UN, i što onda? Da nas bombardirate?"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon što je Josep Borrell objavio da su kosovski i srpski pregovarači donijeli odluku o spornim tablicama na Kosovu Vučić se sastao s Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović. Govorio je i o rezoluciji Europskog parlamenta, za koju on kaže da uopće nije rezolucija.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je javnosti govorio o postignutom dogovoru između Srbije i Kosova o registracijskim oznakama, ali i o aktualnim događajima u Bruxellesu. Prije toga sastao se sa Miloradom Dodikom i članicom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vulin Sramotan ispad pred kamerama VIDEO Vulin brutalno izvrijeđao Hrvatsku: "Misle da su kapo, a svi su ustaše. Pitao sam i Gotovinu je li ustaša" Aleksandar Vučić U strahu su Rusi koji su pobjegli u Srbiju u strahu za život: "Stiglo nam je pismo. Bilo je šokantno"

"Mi kažemo da nećemo Kosovo u UN i što onda – da nas bombardirate, da nam prijetite sankcijama, što?" rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu nakon sastanka.

Dodao je da KM tablice na Kosovu ostaju i da njihova obnova teče normalno te da nigdje ne postoji nikakva obaveza po tom pitanju.

Vučić je izjavio da je u medijima pogrešno objavljeno da je Europski parlament usvojio rezoluciju u kojoj se navodi da Srbija mora uskladiti vanjsku politiku oko Ukrajine s politikom EU-a ili da će joj u suprotnom biti uskraćeni EU fondovi. Naglasio je da nisu donijeli rezoluciju, već je riječ o preporukama.

Osudio je i medije koji nisu prenijeli da se među tim preporukama nalazi i ona prema kojoj se od Srbije i Kosova zahtijeva međusobno priznanje.

"Ako je zahtjev 79 posto poslanika EP-a taj da priznamo neovisno Kosovo i da je to najvažnija preporuka, to samo potvrđuje moje riječi da, ako uvedemo sankcije Rusiji, sutra bi nas potapšali po ramenu, a već prekosutra pojavila bi se nova rezolucija o potrebi priznanja Kosova", rekao je Vučić, prenosi N1.rs.

On je rekao da je sinoć do 20 minuta do ponoći razgovarao s kolegama iz Bruxellesa 50 puta i da je na svaku riječ reagirao.

"Nisam se naročito uznemirio zbog njihovih preporuka, dokon pop i jariće krsti, kako se kaže u našem narodu. Hvala im za tu veliku brigu, nismo zainteresirani za međusobno priznanje s Prištinom", dodao je.

Europski parlament objavio je jučer da pristupni pregovori sa Srbijom mogu napredovati ako Beograd podrži sankcije Rusiji i napravi znatan napredak u reformama. Također, podržali su prijedlog da fondovi EU-a za Srbiju budu uvjetovani na isti način.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene