Obavijesti Video Pretražite Navigacija
opet o žrtvama

Vučić otvorio most u Šapcu pa udario po Hrvatskoj: "Uspjeli smo stići Hrvate po BDP-u, što bi tek bilo da sam pametan"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski je predsjednik Aleksandar Vučić povodom otvaranja mosta u Šapcu u okviru projekta izgradnje autoceste Roma - Šabac dao izjavu za medije.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ponovno je komentirao hrvatske medije. "Što se tiče hrvatske kampanje i desetine tekstova, kako da vam kažem, ja ih razumijem. I neće to prestati. I ne traje to sedam ili deset dana. To traje već godinu i pol. Cijelo vrijeme vam o tome govorim, samo što to nikoga ne zanima“, rekao je Vučić.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata" Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena

Referirajući se na činjenicu da veliki broj Srba ljetuje u Hrvatskoj, kazao je da bi Hrvati htjeli da svi Srbi pričaju samo o Dubrovniku i Rovinju.

"Oni bi htjeli da to bude jedina stvar i jedina vijest. Onda se tu dogodio zli Vučić, zli odvratni Vučić koji ne želi pričati samo o Rovinju i Dubrovniku, koji za razliku od onih iz Republike Srpske i Srbije koji mu sole pamet o patriotizmu, ne priča o slanom moru, krastavcima i ježevima, već priča o srpskim žrtvama". Dodao je neće dozvoliti da nacistička zlodjela prođu kao da se nikada nisu dogodila.

"Mržnja prema meni orkestrirana je iz samog vrha hrvatske vlade"

Vjeruje da je kampanja mržnje protiv njega orkestrirana iz samog vrha hrvatske vlade, ali da nema nikakav problem s tim. Rekao je da o sposobnostima hrvatske vlade ne želi govoriti, pa se nadovezao na uspjehe svoje vlade.

"Zamislite mene tako glupog, ludog, blesavog, nikakvog iz onog vijeka nakon što smo nakon toliko stotina godina uspjeli stići Hrvate po BDP-u, kao i po trgovinskom deficitu. Možete zamisliti što bi tek bilo da sam pametan“, ironično je dodao.

Smatra da Hrvatska ulaže ogroman novac u reviziju povijesti

Također, kazao je da ga, bez obzira na sve, i dalje neće zanimati ni teritorijalno more ni epikontinentalni pojas Hrvatske niti to ide li sunce uz malvaziju. "Zanimat će me žrtve srpskog naroda i zanimat će me da nitko ne gazi po žrtvama srpskog naroda, koje su bile stravične. Neću im dozvoliti reviziju povijesti u koju ulažu ogroman novac. Oni pričaju o nekoj knjizi Stevana Moljevića Homogena Srbija u kojoj piše da su Srbi počinili genocid nad njima."

Nije propustio priliku spomenuti i svoju obitelj: "Tako je i u selu odakle je moj djed s njih još 25 svojim glavama i svojim grudima napadao njihove puške. Tako su ih žestoko napali i ugrozili i miran san makar na pola sata, premda sumnjam da su se više od pola sata mučili zato što su ih pobili."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dok je Zvicer na slobodi Vulin: "Moguć je atentat na Vučića, ne znamo tko stoji iza klanova..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Problematičan dolazak Bivši srbijanski predsjednik: "Hrvatska je ponovno propustila priliku Vučiću onemogućiti da od Jasenovca radi kazalište"

Opet se osvrnuo na Jadran i ljetovanje na hrvatskoj obali. "Svatko ima svoj posao, normalno je da se ljudi u suvremeno doba brčkaju i kupaju i ja sam sretan zbog toga. To je njihova stvar. Ja sam do '91., dok smo imali zajedničku državu, svake godine tamo odlazio. Otada niti sam otišao niti me zanima. Jedino što me zanima su službene obaveze, a budući da njih gotovo i nema, zanima me jedino Jasenovac, Jadovno i druga srpska stratišta." Ponovio je da je to jedino što ga zanima te da će tako biti do kraja njegova života.

Upozorio Hrvatsku i hrvatske "sile zaštitnice"

Dodao je da ima želju za boljim odnosima, ali da nema oprosta nacistima za najteže zločine koje su činili nad njegovim narodom. Na kraju je kazao da mu je bilo posebno smješno pročitati da će se Hrvatska prema Srbiji ponašati kao Bugarska prema Sjevernoj Makedoniji, referirajući se na bugarsku opstrukciju sjevernomakedonskih pregovora s EU-om.

"Jedva čekam to vidjeti, jedva čekam. Dobit će odgovor kakav zaslužuju. Usred Bruxellesa. I oni i njihove sile zaštitnice."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene