Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušali preuzeti nadzor

Al-Zavahiri doveo SAD do bin Ladena?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipćani unutar Al Kaide, predvođeni drugim čovjekom te organizacije Ajmanom Al-Zavahirijem, doveli su Amerikance do Osame Bin Ladena, tvrdi saudijski dnevnik Al Vatan.

Pozivajući se na sigurnosne izvore u regiji dnevnik dodaje da je kurir, kojega su američke obavještajne službe pratile i koji im je omogućio da otkriju trag Bin Ladena, radio zapravo za Zavahirija te da je Pakistanac a ne Kuvajćanin čiji identitet su otkrili zatvorenici u Gauantanamu.

On je Amerikance doveo do doma Bin Ladena praveći se da ne zna kako ga slijede, piše Al Vatan. 'Egipćani iz Al Kaide, koji su de facto vodili mrežu, pokušavali su od bolesti Bin Ladena 2004. preuzeti nadzor nad Al Kaidom', tvrdi dnevnik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više ne postoji Dovršeno rušenje Bin Ladenova doma Slika nije dostupna Američki ministar obrane napokon priznao Bin Ladena odao pakistanski liječnik

>> Talibani se zakleli da će osvetiti Osamu bin Ladena

>> Pogledajte ženu koja je tijelom pokušala spasiti bin Ladena!

Isti list piše da su ti Egipćani uvjerili Bin Ladena da napusti pakistanske plemenske zone na sjeverozapadu te da se skloni u Abotabadu, otvorenom gradu prilično lakog pristupa gdje su ga u nedjelju ubili američki specijalci.

Nakon smrti Bin Ladena, Egipćanin Al Zavahiri (59), mozak i glavni glasnogovornik Al Kaide, postaje prvi vođa organizacije i najtraženiji čovjek na svijetu. Bio je vođa egipatskog Islamskog džihada koji se pridružio Al Kaidi 1998. godine. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene