Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Namjerno otvorio vatru

Afganistanski vojnik ubio dvojicu Francuza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica francuskih vojnika ubijena su danas u Afganistanu.

Dvojica francuskih vojnika ubijena su danas u Afganistanu kada je pripadnik Afganistanske nacionalne vojske (ANA) namjerno otvorio vatru na francusku jedinicu angažiranu u akciji u dolini Tagab, na istoku zemlje, priopćio je ured francuskog predsjednika, javile su agencije.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Slika nije dostupna evakuirana iz kabula Sjećate li se bebe koju su vojnici podizali preko bodljikave žice u Kabulu? Pogledajte gdje je danas

>> Eksplozija u šijitskom svetištu u Kabulu, najmanje 58 mrtvih

'Tijekom misije potpore afganistanskim snagama u dolini Tagab, vojnik ANA-e je namjerno pucao na francuske snage i ubio dvojicu vojnika', dodaje Elizejska palača u priopćenju.

Od kada se Francuska pridružila snagama NATO-a u operaciji u Afganistanu (ISAF) 2001., broj poginulih francuskih vojnika se popeo na 78. Premijer Francois Fillon je u zasebnom priopćenju osudio taj 'kukavički' čin. U Afganistanu je raspoređeno oko 3.700 francuskih vojnika, uglavnom u provincijama Kabul i Kapisa. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene