Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijao jednu za drugom

9 osoba smrtno stradalo u obiteljskoj drami

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U obiteljskoj drami ubijeno je osam osoba, među kojima dvoje djece, u Edmontonu, na zapadu Kanade, a ubojica, poznat policiji zbog nasilja, ubio se u utorak.

Depresivna osoba, s novčanim problemima i sudskim dosjeom, prvo je mecima usmrtila ženu od 37 godina u kući južno od tog grada s nešto manje od milijun stanovnika u pokrajini Alberta, poznatoj po naftnom bogatstvu.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Danka Ilić Tijelo nije pronađeno Načelnik policije o Dankinim ubojicama: "Oni o tome govore hladno, kao da su udavili mače". Otkrio i moguće razloge zašto kriju gdje je tijelo djevojčice

Muškarac je potom krenuo sjeverno od grada gdje je "smišljeno i namjerno" usmrtio još sedam osoba, kazao je šef policije Rod Knecht novinarima u utorak navečer. Među sedam trupla dvoje je djece "mlađe od 10 godina", tri žene i dva muškarca stara između 25 i 50 godina. Sve osobe vijetnamskog su podrijetla, po lokalnim medijima.

"Tragičan je ovo dan za Edmonton s tim besmislenim višestrukim ubojstvom osam osoba", naglasio je on ističući po sjećanju da se radi o najgorem ubojstvu u Edmontonu nakon šesterostrukog ubojstva počinjena 1956.

Dvogodišnjak ubio ženu u trgovačkom centru

Zahvaljujući elementima utvrđenima na licu mjesta i svjedocima, istražitelji su identificirali počinitelja obiteljske drame te pronašli u Fort Saskatchewanu, mjestašcu 30 km sjeveroistočno od Edmontona, automobil "koji je odgovarao opisu danom nakon prvog ubojstva", kazao je šef policije.

Sigurnosne snage postavljene su tada oko vijetnamskog restorana u Fort Saskatchewanu u kojem je osumnjičeni "imao poslovne interese", po Knechtu.

U restoranu su istražitelji našli "mrtvo tijelo". "Činilo se kao samoubojstvo" a identitet osobe odgovarao je onoj koju je policija "pokušavala locirati" od ponedjeljka navečer, kazao je Rod Knecht.

Oružje zločina, pištolj kalibra 9 mm, "legalno je registrirano" u susjednoj pokrajini Britanska Kolumbija 1997. te prijavljeno kao ukradeno 2006. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene