Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zvučni izostanci s Eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao i svako veliko nogometno natjecanje i Euro 2008. proteći će bez nekih zvučnih imena.

Veznjak Milana Clarence Seedorf odbio je igrati za nizozemsku reprezentaciju isključivo zato što smatra da Van Basten ne vjeruje u njega, prenosi Euro2008.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković "Pišu budalaštine" Plenkovića naljutilo pitanje o Hrvoj Šipek i Turudiću: "Pa to su gluposti da ne mogu biti gluplje" Marko Biočina i Ana Knežević - 4 Moguće podizanje cijena Prestaje dvojno iskazivanje cijena, postoji li prostor za lov u mutnom? "Ljudi se najviše boje da će cijene rasti, a da to neće moći pratiti"

Seedorf ne oprašta Sukob između nizozemskog izbornika i Clarenca Seedorfa počeo je odmah nakon što je Van Basten postavljen na kormilo reprezentacije. Naime, novi je selektor odlučio priliku dati mlađim igračima, a Seedorfa je dvije godine ignorirao.

Clarence mu to nikad nije zaboravio, kao ni to što ga je Van Basten jednom prilikom nazvao ''holivudskom zvijezdom''. Uoči ovogodišnjeg Eura, odlučio je ostaviti izbornika na cjedilu. Van Bastenu je poručio da bi mu bilo bolje da na prvenstvo vodi igrače kojima vjeruje.

Ipak, 32-godišnji vezni Milana poželio je sreću nizozemskoj reprezentaciji na predstojećem Europskom prvenstvu, a njemu preostaje posvetiti se posljednjem kolu Serije A, u kojem će njegov klub pokušati izboriti nastup u Ligi prvaka sljedeće godine.

Česi bez Nedveda i Rosickog
 
Još jedan šok za Čehe nakon otkaza Rosickog. Bivši kapetan i legenda češke reprezentacije i Juventusa ne želi u nacionalnu momčad.

Češka i bez Nedveda Izbornik Karel Bruckner objavio je listu izabranika koji će na Euru nastupati pod češkom zastavom.

Bivši kapetan i Juventusova legenda Pavel Nedved potvrdio je svoj izostanak s prvenstva. Unatoč nagovorima Brucknera, češki heroj nije se odlučio za odlazak na Euro.

Umjesto ozlijeđenog Tomasa Rosickog mogao bi zaigrati Marek Matejovsky, a velike nade Česi polažu u mladog napadača Vaclava Sverkosa iz domaćeg nogometnog kluba Banik Ostrava.

Veznjak Arsenala zbog ozljede neće nastupiti u Austriji i Švicarskoj.

Rosickom je propala cijela sezona zbog koljena Izbornik Brückner neće moći računati na usluge najboljeg češkog veznjaka Tomaša Rosickog, koji će zbog operacije koljena izbivati s nogometnih terena još najmanje dva mjeseca.

To je veliki udarac za češku reprezentaciju, nakon kojeg su njihovi izgledi za osvajanje europske krune znatno umanjeni.

27-godišnji vezni igrač Arsenala nije igrao još od siječnja, a ozljeda se toliko zakomplicirala da mu je na kraju propala cijela ovogodišnja sezona. Rosicky za češku izabranu vrstu nastupa od 2000. godine, a dosad je zabio 22 pogotka.

U veznoj liniji će ga na predstojećem Euru pokušati zamijeniti Osasunin Jaroslav Plašil i Kopenhagenov Libor Sionko. 

Krkić neće igrati 

Mladi napadač Barcelone zbog osobnih je razloga zamolio izbornika Aragonesa za poštedu od igranja u Austriji i Švicarskoj.

Mladi Bojan ipak neće ići na Euro Španjolski izbornik Luis Aragones u petak će objaviti popis putnika za ovogodišnji Euro, a na njemu se sigurno neće naći mladi Bojan Krkić, iako je trebao biti pozvan.

Naime, 17-godišnji napadač Barcelone zamolio je izbornika da ga izostavi s popisa. U razgovoru s Aragonesom iznio je osobne razloge zbog kojih ne želi igrati, a izbornik je uvažio njegove argumente, pa će Bojan biti pošteđen igranja na Europskom prvenstvu.

Na Euro će od napadača sigurno ići Fernando Torres, David Villa i Dani Guiza. Odustajanje Krkića otvorilo je vrata Raulu, legendi španjolske reprezentacije, kojeg bi Aragones mogao pozvati, no još su u igri Espanyolov Louis Garcia, kao i Zaragozin Sergio Garcia.

Više o Euru 2008. na euro2008.dnevnik.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene