Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zlatna liga: Pobjeda Powella, Isinbajeva i Richardsa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetski rekorder na 100 metara Jamajčanin Asafa Powell nije uspio na mitingu u Bruxellesu popraviti najbolje vrijeme na svijetu, no istrčao je sjajan rezultat 9.84 što je bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu.

Powell je prošle nedjelje na mitingu u talijanskom Rietiu postavio novi svjetski rekord (9.74), no premda je najavljivao još brže vrijeme u Bruxellesu nije uspio. Drugo mjesto pripalo je Norvežaninu Jaysumi Saidy Ndureu (10.11), dok je treći bio Jamajčanin Michael Frater (10.12).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez upozorenja Kritičar popljuvao Stonese, Richards vratio šakom u glavu Slika nije dostupna Keith Richards u autobiografiji: 'Charlie Watts prostire krevet u kojem ležim!'

Na mitingu u Bruxelelsu pobjede su upisale i Amerikanka Sanya Richards na 400 metara, te Ruskinja Jelena Isinbajeva u skoku s motkom. 

Tako su obje ostale u utrci za "jackpot" vrijedan milijun dolara. Za osvajanje bogate nagrade obje atletičarke moraju pobijediti i na mitingu u Berlinu u nedjelju. Ukoliko obje upišu pobjedu podijelit će nagradu, a ukoliko jedna kiksa druga će postati bogatija za milijun dolara.

Amerikanka je slavila s rezultatom 49.29 što je najbolji rezultat ove sezone. Drugo mjesto pripalo je Britanki Nicoli Sanders (50.34) dok je treće mjesto osvojila Jamajčanka Novlene Williams (50.66).

Isinbajeva je u skoku s motkom slavila s rezultatom 4.80, druga je bila Ruskinja Svetlana Feofanova (4.80), a treća Čehinja Katerina Badurova (4.65).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene