Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Zlatna olimpijka Marion Jones priznala dopingiranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša svjetska prvakinja na 100 metara Marion Jones priznala je da je uzimala steroide prije osvajanja tri zlatne medalje na olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. godine, piše "Washington Post".

U pismu poslanom prijateljima i rodbini Jones tvrdi da joj je trener dao dodatak prehrani za koji je kasnije saznala da je steroid.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Marion Jones dvogodišnja suspenzija i oduzimanje medalja Slika nije dostupna Marion Jones pozitivna na doping

Jones je dugo negirala da se dopingirala nakon što su je 2004. povezivali s laboratorijem BALCO sa sjedištem u San Franciscu, koji je proizvodio tekući oralni steroid, poznatiji pod nazivom THG ili "čisti".

Nakon povezivanja sa skandalom Balco, Jones je bila na meti istrage Američke antidopinške agencije.

U Međunarodnom olimpijskom odboru su kazali da razmatraju mogućnost da joj oduzmu tri zlatne medalje i jednu brončanu iz Sydneya, ako se pokaže da Jones nije bila čista tijekom natjecanja.

Post piše da je jedna od osoba koja je primila pismo pročitala ga novinaru preko telefona. Drugi neimenovani izvor koji zna za okolnosti vezane za Marion Jones je potvrdio postojanje pisma.

U pismu Jones tvrdi da joj je "čisto" dao bivši trener Trevor Graham koji je rekao da je to ulje lanenog sjemena. Atletičarka priznaje da joj je trebalo biti sumnjivo kada joj je trener rekao da taj dodatak prehrani treba ostati "tajna".

Marion Jones je bila pozitivna u lipnju 2006. na zabranjenu tvar Erythropoietin (EPO), ali je "B" uzorak bio negativan što ju je oslobodilo krivnje.

U studenom 2006. njen nekadašnji trener Trevor Graham je optužen za davanje lažnog iskaza saveznim agentima u vezi s istragom o dopingu. Niz Grahamovih atletičara je bilo pozitivno na doping i u kolovozu 2006. atletičarima koje je on trenirao bilo je zabranjeno natjecanje na mitingu Zlatne lige u Berlinu.

Jonesin bivši partner i bivši vlasnik rekorda na 100 metara Tim Montgomery suspendiran je na dvije godine zbog dopinga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene