Obavijesti Video Pretražite Navigacija

UEFA uvela oštre kazne zbog potezanja za dresove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su igrači i vodstvo zagrebačkog Dinama oštro prosvjedovali zbog kaznenog udaraca koji je norveški sudac Terje Hauge dosudio za Werder prema novim preporukama Europske nogometne federacije suci će od sada najoštrije kažnjavati svako povlačenje za dres unutar kaznenog prostora.

'Nogomet nije hrvanje i navlačenje za dres nije dozvoljeno. U posljednje vrijeme sve više igrača povlači suparnika za dres što kvari sliku nogometa. Podržat ćemo i pohvaliti sve suce koji će imati hrabrosti kažnjavati takve postupke', najavio je predsjednik Uefine sudačke komisije Angel María Villar Llona.

Pročitajte i ovo Ilustracija Apsurdnost pravosuđa Sutkinja krala po dućanima, druga primala mito: Obje i danas primaju pola plaće da ne rade Gordan Jandroković - 6 nadmetanje desnice Dvije stranke prednjače po kaznama u Saboru, a ono što MOST predbacuje Jandrokoviću baš i nije točno: Ima jedna stvar koja je besmislena

Svako povlačenje za dres unutar kaznenog prostora kažnjavat će se jedanaestercem, te žutim i crvenim kartonima.

UEFA je donijela i odluku kojom želi zaustaviti bezbrojna izležavanja igrača na terenu, te izbacivanje lopte izvan igre kako bi im se pružila liječnička pomoć.

Prema novoj preporuci jedino će suci imati pravo zaustaviti igru ukoliko neki igrač leži na travnjaku. Ukoliko sudac ne označi prekid utakmica će se nastaviti bez obzira na igrača koji leži na terenu.

'Nije potrebno zbog svakog igrača koji leži izbacivati loptu iz igre. Velikom broju igrača nije ništa i zbog toga će jedino suci prekidati igru', dodao je Villar Llona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene