Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Totti se nudi za slučaj nužde

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je u srpnju ove godine objavio da više neće igrati za reprezentaciju Italije, napadač Rome, 32-godišnji Francesco Totti, sada je obznanio da će se odazvati pozivu izbornika Roberta Donadonija i da će, ukoliko mu bude potreban, igrati za Azzurre na Euru 2008.

'Ako naše reprezentativne napadače zadese neke nedaće uoči odlaska na Euro u Švicarsku i Austriju, ako neki od njih zadobiju ozljede zbog kojih će morati otkazati igranje za Italiju na Europskom prvenstvu, bit ću spreman uskočiti i zamijeniti ga' - kazao je bivši kapetan Azzurra u razgovoru za magazin GQ.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Foto: Lijepe djevojke 'zarobile' Tottija Slika nije dostupna Austrijski izbornik: Želimo proći skupinu

Totti se prvi put nakanio oprostiti od reprezenativnog dresa nakon što je Italija na SP-u u Njemačkoj 20067. godine osvojila svoj četvrti naslov prvaka svijeta, ali se predomislio zbog poziva Donadonija pa je igrao za Azzurre do srpnja ove godine kad je drugi put obznanio povlačenja iz kruga reprezentativaca.

U razgovoru za GQ Totti je naglasio da ne kani uzeti mjesto bilo kojem od sadašnjih Donadonijevih izabranika:

'Ne bi bilo u redu da zbog mene ispadne iz momčadi neki od 24 igrača koji su zaslužni za plasman Italije na Euro 2008. Ja se Donadoniju nudim samo za slučaj nužde, jer želim da zna kako na mene može računati ako se zbog ozljede nekog od napadača nađe u škripcu'.

Iskusni napadač Rome podsjetio je na primjer Zinedinea Zidanea, koji je prije SP-a 2006. naumio prekinuti reprezentativnu karijeru, ali je od te odluke odustao kako bi pomogao francuskoj reprezentaciji da na SP-u ostvari dobre rezultate i dospije do finala.

Totti je za Italiju odigrao 58 utakmica i dao 9 golova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene