Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Thorpe: 'Nikada nisam varao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najboljih plivača u povijesti Australac Ian Thorpe (24) istaknuo je danas da nikad nije uzimao doping, te da je uvjeren da će istraga dokazati njegovu nevinost.

Thorpe je u Melbourneu održao konferenciju za novinare na kojoj opovrgnuo tvrdnje L'Equipea. 

Pročitajte i ovo Plivanje za doček - 1 Silvestrovo Posljednji pozdravi 2023. godini uz tradicionalno kupanje: "Htjeli smo obilježiti kraj ove godine na lijep način" Slika nije dostupna Peterostruki olimpijski prvak otišao u mirovinu

Francuski sportski dnevnik je u petak navečer na svojim internetskim stranicama objavio da su na doping kontroli u svibnju prošle godine kod Thorpea zabilježene nenormalne, odnosno povišene razine testosterona i hormona rasta.

"Nikad nisam varao. Tijekom karijere prošao sam na stotine doping kontrola i nikad nisam bio pozitivan. Uvjeren sam da će istraga dokazati moju nevinost. Nažalost, ove neutemeljene tvrdnje ostavit će mrlju na rezultatima koje sam ostvario tijekom karijere", izjavio je Thorpe, koji je prije nekoliko mjeseci okončao iznimno uspješnu karijeru.

Australski plivač istaknuo je da je ogorčen što je informacija o
spornom nalazu doping-kontrole prvo objavljena u medijima.

"Žalosno je da su mediji saznali za nalaze doping-kontrole prije mene. To je opasan presedan koji dovodi u pitanje čitav proces doping-testiranja", kazao je Thorpe.

On je podsjetio da je sporna doping-kontrola iz svibnja prošle
godine obavljena nedugo nakon što je operirao slomljenu ruku. Također, naveo je da je u svibnju prošle godine obavio još dvije doping-kontrole te da je oba puta bio čist.

Još jučer Thorpe je dobio potporu prvog čovjeka Australskog
plivačkog saveza Glenna Taskera, te australskog premijera Johna Howarda.

Thorpe je na svjetsku plivačku scenu stupio još kao 15-godišnjak. 

Tijekom uspješne karijere pet puta je bio olimpijski i 11 puta svjetski prvak, a čak 13 puta obarao je svjetske rekorde.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene