Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Španjolci lažirali nalaze Davora Dominikovića?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski rukometaš Davor Dominiković oslobođen je sumnji za navodno uzimanja dopinga jer je njegov "B" nalaz iz Španjolske negativan, baš kao i analiza uzorka koju smo dobili iz Beča, rekao je danas koordinator antidoping službe Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) prim. dr. Božidar Fučkar.

- Najstrašnije od svega je to što su nam Španjolci napravili. Jedan mlad i nedužan čovjek ostao je kući poput kakvog kriminalca, dok su ostali dečki krenuli za Njemačku za SP. Potvrdile su se naše sumnje od trenutka kad smo doznali za navodni doping. I to je zaista strašno, izjavio je za Index.hr predsjednik HRS-a Željko Kavran dodavši kako je u Dominikovićevu organizmu pronađen samo jedan blagi diuretik koji uopće nije na popisu zabranjenih supstanci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sanader: Sve dvorane za SP u rukometu bit će dovršene do kraja godine Slika nije dostupna Rukometašice se plasirale na Europsko prvenstvo

Unatoč novim nalazima Dominiković još ne može nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj jer su španjolski liječnici zatražili dodatne proširene analize, tražeći neke elemente u tragovima, dodao je dr. Fučkar.
 
Rezultati tih analiza bit će poznati za nekoliko dana.

Prije tjedan dana, 17. siječnja, hrvatsku javnost i tabor hrvatske reprezentacije uzdrmala je vijest iz Španjolske da je Davor Dominiković dopingiran. 

Naime, nekoliko dana prije početka Svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj u Hrvatski rukometni savez stigao je
dopinški nalaz iz Španjolske u kojem se tvrdi da je u urinu Davora Dominikovića 20. prosinca prošle godine pronađeno nedopušteno stimulativno sredstvo.

U taboru naše reprezentacije, koja je bezrezervno stala na stranu Dominikovića, već tada su izražavali sumnje u vjerodostojnost nalaza.

Sada su se pretpostavke naših stručnjaka pokazale točnim i očekuje se da bi se nakon dodatnih analiza Davor Dominiković mogao pridružiti reprezentaciji u Njemačkoj, a po prvim najavama za našu reprezentaciju bi mogao zaigrati u četvrtfinalu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene