Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SP rukometašice: Hrvatska - Makedonija 29:29

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija igrat će za 9. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj protiv Španjolske. U posljednjem dvoboju skupine I u Metzu Hrvatska je protiv Makedonije igrala 29-29 (15-13), te zauzela 5. mjesto.

Hrvatska: Grubišić, Jelčić; Tatari, Golubić, Milanović-Litre, Starček 2, Gaće 2, Pušić, Palčić 3, Pasičnik 5 (2), Penezić 2, Lovrić 4, Zebić 5, Franić 6 (1)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska ipak domaćin svjetskog rukometnog prvenstva? Slika nije dostupna Ostaje li Hrvatska bez SP-a u rukometu?

Makedonija: Kolesnik, Andrejeva; Mecevska, Kocevska 1, Platon 1, Gjorgjievska 1, Noveska 5, Radulović 5 (1), Mladenovska, Todorovska 11, Crvenkoska, Pecevska 2, Lambevska 3, Bajramovska

Suci: Baum i Goralczyk (oba Poljska)

Sedmerci: Hrvatska 3 (3), Makedonija 1 (1)

Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Makedonija 2 minute

Iako nisu uspjele pobijediti Makedoniju, hrvatske rukometašice ipak će igrati za deveto mjesto na SP-u koje bi im omogućilo nastup u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Olimpijske igre u Peking, jer im je zbog bolje gol-razlike bio dovoljan i bod.

No, gotovo je nevjerojatno da naše igračice nisu uspjele pobijediti Makedoniju koju su u pripremnom razdoblju svladale i sa 14 golova razlike. Do 20. minute igralo se praktički gol na gol i rezultat je bio 10-10, a tada je do izražaja došla duža klupa Hrvatske, te su naše igračice stigle do vodstva 14-10. No, nakon dvije minute odmora Makedonke su se uspjele osvježiti i smanjiti zaostatak do poluvremena na 15-13.

Sredinom drugog poluvremena Hrvatska je povela sa pet razlike (23-18) i činilo se da je utakmica odlučena. Ipak, iako se u posljednjih 10 minuta ušlo s vodstvom Hrvatske 27-22 Makedonke su uspjele na kraju iščupati bod. No, straha od poraza ipak nije bilo jer je do izjednačenja na konačnih 29-29 došlo u posljednjoj sekundi dvoboja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene