Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SP rukomet - Hrvatice u lovu na Peking

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 2. do 16. prosinca u 11 francuskih gradova će se održati 18. svjetsko prvenstvo rukometašica na kojem će nastupiti i hrvatska reprezentacija. Ovogodišnji zaključni turnir biti će ujedno i kvalifikacijski za Olimpijske igre u Pekingu.

Svjetski prvak ide direktno u Peking, dok će ostale reprezentacije do sedmog mjesta izboriti dodatne kvalifikacije na kojima mogu izvaditi vizu za OI. No, nadu za OI donosi i osmo mjesto ukoliko Norveška, Rusija ili Koreja osvoje titulu prvaka. Norvežanke su vizu za Peking izborile kao europske prvakinje, a Ruskinje i Koreanke mjesto u kvalifikacijama osvojivši druga mjesta na kontinentalnim prvenstvima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Košarka: Hrvatska po vizu za Peking u Atenu Slika nije dostupna SP boks: Šivolija korak do plasmana na OI, Katalinić ispao

Naslov svjetskih prvakinja brane Ruskinje koje su prije dvije godine slavile u domovini i ponovo su najveće favoritikinje za naslov prvaka. Uz bok njima su Norvežanke, a velikom uspjehu se nadaju Francuskinje, Ukrajinke, Njemice i Mađarice. U prvom i drugom krugu rukometašice će igrati po cijeloj Francuskoj, dok su završne utakmice u pariškom Bercyu.

Hrvatska reprezentacija je do sada četiri puta sudjelovala na
svjetskim prvenstvima. Prvi put 1995. godine u Austriji i Mađarskoj gdje je zauzela 10. mjesto. Dvije godine kasnije u Njemačkoj ostvarili smo dosad najveći uspjeh na svjetskim smotrama - šesto mjesto. Nakon toga nismo se plasirali na sljedeća dva natjecanja, a novi pokušaj hrvatske rukometašice su imale 2003. godine u domovini. Nažalost, osvojile su skromno 14. mjesto. Na prošlom SP-u u Rusiji hrvatska
vrsta je bila 11.

SKUPINA A (Pau): Kazahstan, Argentina, HRVATSKA, Francuska

SKUPINA B (Saint-Brieuc): Australija, Makedonija, Brazil, Rusija

SKUPINA C (Lyon): Dominikanska Republika, Angola, Austrija, Norveška

SKUPINA C (Toulon): Tunis, Kina, Poljska, Rumunjska

SKUPINA E (Nimes): Kongo, Japan, Španjolska, Mađarska

SKUPINA F (Nantes): Paragvaj, Ukrajina, Južna Koreja, Njemačka

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene