Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SP ragbi: Veliko osiguranje zbog mogućih terorističkih napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog straha od mogućih terorističkih udara organizatori 6. Svjetskog prvenstva u ragbiju koje se od 7. do 20. rujna održava u Francuskoj dodatno su pojačali mjere osiguranja.

Za sigurnost 20 reprezentacija koje sudjeluju na turniru (Francuska, Argentina, Novi Zeland, Italija, Australija, Japan, SAD, Wales, Kanada, Južna Afrika, Samoa, Škotska, Portugal, Irska, Namibija, Gruzija, Tonga, Fiđi, Rumunjska i aktualni prvaci svijeta Englezi), te gledatelja brinut će više od 38.000 osoba. 

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe"

Prvenstvo će osiguravati 27.000 policajaca, 1.500 vojnika, 5.000 vatrogasaca, 4.000 spasitelja i 400 specijalista za uklanjanje eksploziva.

Gradske vlasti Pariza postavile su čak 5.000 kamera za direktno nadgledanje situacije, dok je francuski ministar unutrašnjih poslova pozvao gledatelje da što više koriste gradski prijevoz kako bi se izbjegla velika gužva u gradovima.

"Odlično smo se pripremili i vjerujemo kako će SP proteći bez ikakvih incidenata," kazao je predsjednik Organizacijskog odbora Bernard Lapasset.

Svjetsko prvenstvo u ragbiju jedno je od najpopularnijih velikih sportskih natjecanja. Mnogi ga uvrštavaju odmah iza Olimpijskih igara i Svjetskog nogometnog prvenstva, a prvenstva 1999. i 2003. godine pratilo je više od tri milijarde gledatelja. Očekuje se da će ovogodišnje SP organizatorima donijeti 133 milijuna eura zarade. Najveći broj mečeva biti će odigran u Francuskoj, dok će se po dvije utakmice igrati u Walesu i Škotskoj. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene