Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sofija Novoselić brončana u EYOF-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što joj je, 19. veljače, za četiri stotinke sekunde izmakla brončana medalja u slalomu na osmom olimpijskom festivalu europske mladeži, koji se od 17. do 24. veljače održava u španjolskom zimskom središtu Jaci, mlada hrvatska skijašica Sofija Novoselić osvojila je u veleslomu brončanu medalju.

Prvo i drugo mjesto pripalo je osvajačicama slalomskih medalja, Slovenki Ilki Štuhec i Austrijanki Bernadette Schild, mlađoj sestri najbolje slalomašice svijeta Marlies Schild.

Pročitajte i ovo Skijalište Cervinia u Italiji Talijansko skijalište VIDEO Drama u žičari: Jak vjetar gotovo otkinuo gondole pune putnika Slika nije dostupna Jelušić bez druge vožnje, Nika na 20. mjestu

Ovim uspjehom Sofija Novoselić je još jednom potvrdila da u mlađim kategorijama imamo dostojnu nasljednicu Janice Kostelić i Ane Jelušić koja se u borbi za odličja u svojoj dobnoj skupini ravnopravno može nositi s konkurenticama iz skijaški najrazvijenijih zemalja.

Inače, na EYOF-u nastupa 1300 mladih športašica i športaša mlađih od 17 godina iz 43 europske zemlje, među kojima i 17 naših. Sofija Novoselić bila je jedina alpinka, a preostalih 16 hrvatskih športaša natječe u snowboardu, skijaškom trčanju, biatlonu i umjetničkom klizanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene