Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Snimka tučnjave Intera i Valencije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Valenciji je nakon utakmice započela masovna tučnjava nogometaša u kojoj je najgore prošao Nicolas Burdisso kojemu je slomljen nos. Nastup u četvrtfinalu Lige prvaka nakon uzvratnih susreta izborili su Liverpool, Roma, Valencia i Chelsea.

Valencia - Inter 0:0

Sama utakmica ostala je u sjeni masovne tučnjave nogometaša koja je uslijedila gotovo odmah nakon sučeva zvižduka za kraj susreta na stadionu Mestalla. Europski nogometni savez (UEFA) već je pokrenuo istragu, a Inter bi mogao biti izbačen iz svih suropskih natjecanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liga prvaka: Chelsea u finalu nakon drame u produžecima Slika nije dostupna Liverpool - Chelsea 1:1, Riise dao autogol!

Nerazzurri su već 2005. upozoreni od UEFA-e nakon derbija s Milanom kada su navijači bacali baklje na teren od kojih je jedna pogodila vratara Nelsona Didu.

Inter je za kaznu morao platiti gotovo 200.000 eura, a i četiri prve utakmice kod kuće ove sezone, odigrali su pred praznim tribinama.

Pred 53.000 gledatelja u tučnjavi na Mestalli najgore je prošao Interov Nicolas Burdisso kome je pričuvni igrač Valencije David Navarro slomio nos. Izgred je započeo naguravanjem Carlosa Marchene i Burdissa, a Navarro, koji nije ulazio u igru, s klupe se zatrčao na argentinskog igrača i nokautirao ga. Julio Ricardo Cruz, Ivan Cordoba i Douglas Maicon potrčali su za Navarrom, a izmjena udaraca se nastavila u tunelu prema svlačionici.

Vratar Intera potom je ušao u svlačionicu Valencije, dok su zaštitari jedva zadržali Luisa Figa i Estebana Cambiassa da učine isto. Španjolski mediji navode da Navarro nije ni bio u svlačionici, već da je s terena istrčao izvan stadiona.

Roberto Mancini pokušao je smiriti svoje igrače, no sukob je eskalirao do te mjere da  ništa nije mogao učiniti.

"Navarro je jako pogriješio jer se umiješao u okršaj Marchene i Burdissa, a zatim su se uključili gotovo svi igrači. Nadam se da nas neće jako kazniti", kazao je trener Valencie Quique Sanchez Flores.

Sama utakmica prošla je bez pogodaka. Iako su gosti dominirali nije bilo pravih prilika. Valencia je zatvorila sve prilaze svojem golu i sačuvala prednost od dva gola u gostima.

Posljednjih godina Inter je dva puta izbacio Valenciju iz Europe. Prvi put četvrtfinalu Kupa UEFA 2002. godine, a godinu dana kasnije i u četvrtfinalu Lige prvaka. Ovoga puta "Šišmiši" su uzvratili Talijanima.

Liverpool - Barcelona 0:1

Rijkaardov jubilarni 200-ti susret na čelu katalonske momčadi, unatoč pobjedi od 1:0, aktualnom europskom prvaku nije donio prolaz dalje. "Redsi" su, naime, na Nou Campu prije dva tjedna slavili s 2:1 i zbog pogotka više u gostima plasirali se u četvrtfinale.

Pred više od 42.000 gledatelja na Anfieldu, Rafa Benitez dvoboj je startao s postavom koja je pobijedila na Nou Campu, dok je Frank Rijkaard pojačao napad. No Nizozemčeva momčad cijelo prvo poluvrijeme nije pokazala gotovo ništa. Iako je posjed lopte bio 'debelo' na strani Barcelone, nisu se mogli probiti kroz obranu Liverpoola. O tome najbolje govori podatak da je u prvih 30 minuta Liverpool 9 puta pucao u okvir vrata, a Barcelona niti jednom.

U 8. minuti, prva prava šansa za Liverpool. Norvežanin John Arne Riise puca pored gola, a samo dvije minute kasnije pogađa i gredu. U 20. minuti 'požutio' je Mohamed Sissoko, koji će zbog kartona iz prethodne utakmice, propustiti prvi četvrtfinalni susret.

U 26. minuti, metež pred Valdesovim golom. Bellamy, Dirk Kuyt i Riise naizmjence su pucali, no dvije fantastiče obrane Valdesa i jedna Puyola, Katalonce su spasili od gotovo sigurnog pogotka Liverpoola.

U 32. minuti, Deco vraća loptu Valdesu koji ju ispucava ravno na nogu Sissoka. Udarac s gotovo 40 metara ponovno je zaustavila vratnica.

U drugom poluvremenu Katalonci su pojačali tempo. U 53. minuti Ronaldinho je prevario trojicu igrača Liverpoola i s 11 metara pogodio vratnicu. U 59. minuti prekrasna akcija Barce, no bez pogotka. Eto'o do Ronaldinha, Brazilac predaje Messiju, no Argentinac nije bio precizan.

30 minuta prije kraja, Rijkaard umjesto Eto'a, koji očito još nije u pravoj formi, uvodi Ludovica Guilyja, a nešto kasnije i Islanđanina Eidura Gudjohnsena, koji je nakon 5 minuta igre, u 75. minuti, iskoristio centaršut Xavija i postigao dugo priželjkivan pogodak.

Iako je Barca sve više pritiskala, "Redsi' su se uspjeli obraniti.
Dvije minute prije kraja umjesto Dirka Kuyta ulazi Peter Crouch. U sudačkoj nadoknadi sjajan prodor Pennanta, dodavanje Crouchu koji s 5 metara puca preko gola.

Tako su se aktualni branitelji naslova oprostili od Europe, a dalje ide europski prvak iz 2005.

Liverpool na Anfieldu nije pobijedio španjolske momčadi u zadnjih pet susreta, a na zadnje četiri utakmice nije niti postigao pogodak (Valencia, Deporitvo, Betis, Barcelona).

Lyon - Roma 0:2

Nakon što je prvi susret na rimskom Olimpicu završio bez pogodaka, nogometaši Rome su u uzvratu na Gerlandu pred više od 39.000 gledatelja pobijedili Lyon s 2:0.

U 23. minuti Casseti nabacuje u šeasnaesterac, a kapetan Francesco Totti upisuje pogodak. Pred sam kraj prvog poluvremena, ponovno greška Francuza. Totti nabacuje Manciniju koji prolazi braniča Revellierea i udarcem pod prečku dovodi Romu do konačnih 2:0.

Bio je to ujedno i prvi poraz Lyona na Gerlandu u posljednjih 19 europskih utakmica.

Chelsea - Porto 2:1

Iako je Porto nakon prvih 45 minuta vodio 1:0, Chelsea je u drugom dijelu uspio preokrenuti rezultat i izboriti pobjedu od 2:1 koja londonsku momčad odvela u četvrtfinale.

Gosti su poveli pogotkom Ricarda Quaresme iz kontre već u 15. minuti. Rezultat je izjednačio Arjen Robben u 48. minuti nakon velike pogreške vratara Heltona, a pobjedu Bluesu osigurao je Michael Ballack u 79. minuti nakon što mu je loptu glavom nabacio Andrij Ševčenko.

U zadnjih deset gostovanja na "Otoku" Porto je upisao devet poraza i jedan remi. Jedini put Portugalci su se spasili poraza 2004. godine kada je momčad vodio sadašnji trener Chelsea, Jose Mourinho. Te je godine Porto bio i prvak Europe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene