Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ryan Giggs sve bliže rekordu Bobbyja Charltona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Engleski nogometaš Ryan Giggs, koji će u srijedu za Manchester United odigrati 723. utakmicu, protiv Sporting Lisabona, velikim se koracima približava rekordu Sir Bobbyja Charltona koji je odigrao 759 utakmica.

Welšanin je 2. ožujka u dobi od 17 godina i 6 mjeseci debitirao u Manchesterovom dresu u utakmici protiv Evertona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bobby Charlton najbolji igrač Manchester Utd. svih vremena Slika nije dostupna Sir Bobby Charlton: Još me proganja nesreća u Muenchenu

Engleskom se ubrzo proširio glas o dobrom igraču, ali nitko bije vjerovao da će stići tu gdje je danas. Čak ni Sir Bobby Charlton. 

- Nisam mogao vjerovati da će odigrati toliko utakmica, kazao je Charlton.

- Volio bih da on sruši mod rekord. On to stvarno zaslužuje. Nisam vjerovao kada sam odlazio u mirovinu da će netko to uspjeti učiniti. Ali Ryan ima sjajnu karijeru, dodao je svjetski prvak iz 1966.

Giggsu, koji ima 33 godina, nedostaje svega 37 utakmica da potuče mitski rekord. On je do sada u 16 sezona s ManUom osvojio 18 velikih trofeja, među kojima i Ligu prvaka te devet naslova engleskog prvaka, što je apsolutni rekord Engleske. 

Prvi naslov s Manchesterom osvojio je 1993. Njegovi današnji klupski kolege Cristiano Ronaldo i Nani, tada su imali 8 i 6 godina.

Danas je Giggs kapetan Reds Devilsa. On je igrao s Bobbyjem Robsonom, Ericom Cantona, Peterom Schmeichelom, Royem Keaneom i Davidom Beckhamom.

I dok mu ugovor ističe u lipnju, ima izgleda za još jednu godinu u crvenom dresu pa tako i na rušenje rekorda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene