Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Real: Traži se zamjena za Diarru; Fabregas prioritet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Real Madrid već traži zamjenu za braniča Mahamadoua Diarru, koji će u siječnju igrati za reprezentaciju Malija na Afričkom kupu nacija. A predsjednik reala ramon Calderon iduće bi sezone u dresu Reala rado vidio Arsenalova Cesca Fabregasa.

Prema pisanju španjolskog sportskog dnevnika "Marca" španjolski prvak već "traži rješenje" za Diarrinu odsutnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Diarra spreman za Juventus Slika nije dostupna Real u lovu na Fabregasa

Diarra je postao ključni igrač u taktičkoj schemi trenera Bernda Schustera i propustit će pet susreta španjolskog prvenstva i dvije utakmice španjolskog kupa zbog obveza prema reprezentaciji Malija.

Prirodna zamjena za Diarru je inače Argentinac Fernando Gago, koji međutim nijednom nije bio prvi izbor trenera otkako se Realu priključio iz Boca Juniorsa. Druge moguće zamjene su Julio Baptista i Royston Drenthe.

Jedina utjeha za Real je i da će njegovi protivnici u La Ligi biti
također bez svojih afričkih igrača. Napadač Seville Frederic Kanoute također će igrati za Mali u siječnju dok će Barcelonin Samuel Eto'o predvoditi kamerunsku reprezentaciju na Afričkom kupu nacija. 

Fabregas prioritet u 2008. 

Španjolac Cesc Fabregas, koji briljira s Arsenalom u engleskom prvenstvu, prioritet je Reala u sezoni 2008-2009, piše sportski dnevnik "As".

Madridski list prenosi riječi predsjednika Reala Ramona Calderona koji je, gledajući u subotu kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2008. između Danske i Španjolske, rekao: "Cesc je na vrhu. A i bijela mu boja pristaje (Misleći na boju dresa kraljevskog kluba)".

"AS" dodaje da to nije bio samo komentar navijača, nego da je i trener Reala Bernd Schuster obaviješten o prioritetima predsjednika kluba za iduću sezonu.

20-godišnji Fabregas, koji je počeo igrati u Barceloni, dio je izbornih obećanja Calderona, koji je ponovno na dužnost predsjednika izabran u srpnju 2006., osim Nizozemca Arjena Robbena (Chelsea) i Brazilca Kake (Milan).

Robben je kupljen ovo ljeto za oko 35 milijuna eura, ali Milan ne da Kaku.

Fabregas je već ove sezone zabio 4 gola u 8 susreta "Premiershipa" i 3 u Ligi prvaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene