Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Puninski prvak Europe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednjeg dana Europskog plivačkog prvenstva u malim bazenima u Helsinkiju, hrvatski plivač Aleksej Puninski priredio je veliko iznenađenje osvojivši naslov europskog prvaka na 50 metara delfin.

Puninski je slavio s rezultatom 23:21, što je stotinku sekunde slabiji rezultat od njegovog osobnog i hrvatskog rekorda koji je isplivao u prosincu 2004. godine. Inače, u ovoj disciplini Puninski je prije tri godine na EP u Dublinu osvojio srebro. Drugi je bio Nijemac Thomas Rupprath (23.34), dok je treći bio Islanđanin Orn Arnarson (23.55).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Puninski i Paović izborili Olimpijske igre Slika nije dostupna Sve hrvatske plivačke medalje

"Sretan sam zbog pobjede. Bio sam smiren i koncentriran. Imam još dosta prostora za napredak, a zlato sam osvojio s rezultatom koji je slabiji od osobnog rekorda," kazao je Puninski koji je rođen u Ekaterinburgu, a kao dječak se preselio u Hrvatsku.

Puniski je osvojio 19. hrvatsku medalju na europskim prvenstvima u malim bazenima, ali tek šesto zlato. Prije njega slavili su Miloš Milošević na 50 metara delfin na EP-u Lisabonu 1999. godine, gdje je najbolji bio i Miro Žeravica na 50 leđno. Ante Mašković je osvojio zlato na 50 leđno u Valenciji 2000. godine, dok je Gordan Kožulj pobijedio u Antwerpenu 2001. godine na 200 metara leđno. 

S jednom zlatnom medaljom Hrvatska je zauzela 15. mjesto na ljestvici osvajača odličja na Europskom plivačkom prvenstvu u malim bazenima u Helsinkiju.

Prvo mjesto zauzela je Njemačka sa šest zlatnih, te ukupno 15 medalja. Drugi su Francuzi sa 5 zlata (11 medalja ukupno), dok su treći Talijani sa četiri najsjajnije medalje, te ukupno 9 odličja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene